Próbababa készítése 10 lépésben

Próbababa készítése 10 lépésben

Mindannyian tudjuk, hogy a legjobb ruha az, ami tökéletesen illeszkedik a testünkhöz. Mi más tehetné egyszerűbbé és ideálisabbá a munkánkat a varrás során, mint egy saját méreteinkkel megegyező próbababa?

Cosplayes körökben, mint tudjuk a ruhák készítése során a varrás szinte elengedhetetlen. És ha már varrunk, minden bizonnyal a saját méreteinket fogjuk levenni az egyedi ruhák kivitelezéséhez. Ám ez néha elég sok fáradtságot és fejtörést tud okozni. Annak érdekében, hogy ezek közül megspóroljunk néhányat és talán még időben is gyorsabb munkát produkálhassunk készíthetünk a saját alakunkhoz illeszkedő próbababát, mellyel segíthetjük a munkafolyamatot. Ráadásul nincs szükség ehhez hatalmas költségbefektetésekre sem!

Amire szükségünk lesz:

  • Egy régi csípő hosszúságú passzos póló
  • 2-3 tekercs szigszalag
  • Párnatöltet – a forma kitöméséhez
  • Olló
  • Fém alap
  • Egy nagyobb darab karton papír
  • Folpack (élelmiszer fólia) – a nyakhoz

Első lépés

Készítsük elő a kellékeinket.

Második lépés

Keressünk egy csípő alatti hosszúságú passzos pólót vagy trikót, ami illeszkedik a testünkhöz, de nem szűk. Ez a felső legyen rajtunk, emellett a nyakunkat tekerjük be folpackal. Amennyiben trikót választottunka vállainkat is fedjük le folpackal. Ügyeljünk arra, hogy a folpack ne legyen szoros a nyakunk körül! Erre azért lesz szükségünk, hogy a szigszalag ne egyenesen a bőrünkhöz ragadjon.

Harmadik lépés

A következő lépéseknél nyugodtan kérhetünk segítséget szülőktől vagy barátoktól, ugyanis innentől kezdjük el "becsomagolni" magunkat szigszalag segítségével. Az első csíkot a mellek alatt szorosan rögzítsük. A második és harmadik csík a mellek között haladnak át, ahogyan a képen láthatjuk.

Negyedik lépés

Folytatjuk a csíkok felragasztását egyenként.

Ötödik lépés

Amint készen vagyunk a törzs lefedésével, óvatosan vegyük le a nyakon lévő fóliát és készítsünk egy "ragasztószalag gallért", mint amilyen a képen látható.

Hatodik lépés

Így kell hátulról kinéznie. Több réteg szalagot egyenletesen tekerjünk körbe deréktól lefele egészen a póló végéig szorosan.



Hetedik lépés

A levételhez egyenletesen vágjuk fel a formánkat a hát mentén. Óvatosan, inkább lassabban és biztos kézzel dolgozzunk, hogy ne ejtsünk sebet a háton!



Nyolcadik lépés

Végül, de nem utolsó sorban egy újabb csík ragasztó segítségével fedjük le a vágást, ezzel ismét összeillesztve a formánkat.

Kilencedik lépés

A nyak és váll nyílásait leragasztjuk, majd töltsük fel a formát párnatöltettel.



Tizedik lépés

Végezetül a kartont méretre vágjuk és a közepébe lyukat vágunk a fém talphoz, ezután szintén ragasztásos módszerrel rögzítjük a formánkhoz ezzel az utolsó nyílást is lefedve.

 TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Ha szeretnél egy igazán jó Cosplay csoporthoz tartozni, akkor ajánljuk a Mondocon Facebook közösségét: www.facebook.com/mondoconosok

Kövess Minket!



E-sport életmód - Ismét megrendezik a HUNESZ e-sport konferenciáját - Jön az ESTB!

A második önálló konferencia célja többek között az e-sportban lévő karrier lehetőségek bemutatása, a hazai és nemzetközi e-sport közösségben folyó tudományos jellegű diskurzus élénkítése, nagy hangsúlyt fektetve az e-sport gazdasági-társadalmi hatásaira, azok előnyeire.