4 játékban nevezhetnek a magyarok az 1 millió euró összdíjazású V4 Future Sports Festivalra

4 játékban nevezhetnek a magyarok az 1 millió euró összdíjazású V4 Future Sports Festivalra

Ma este indul a nevezés Közép-Európa legnagyobb díjazású versenyére. Hajrá magyarok!

Január 10-én reggel a Duna Event rendezvényhajón, Deutsch Tamás Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos, Biró Balázs, az Egymillióan a magyar esportért Egyesület elnöke és Cseh László, a V4 Future Sports Fesztivál, valamint az e-sport társadalmi védnöke sajtótájékoztatón beszélt a rendezvény részleteiről. 

A március 23-25. között megrendezendő rendezvényen négy különböző játékban nevezhetnek a V4 országok, köztük a magyarok is. League of Legends-ben az országos nyílt selejtezők győztesei mérkőzhetnek meg egymással a budapesti nagydöntőben a 300.000 eurós összdíjazásért. CS:GO-ban a négy, országos selejtezőt megnyerő csapat kiegészül még négy meghívott világsztár csapattal, ők nyolcan pedig 500.000 eurón osztoznak majd március 23-25. között. A négy meghívott csapat a Virtus.pro, a FaZe Clan, a HellRaisers, valamint a mousesports, hozzájuk csatlakoznak majd a nyílt selejtezők bajnokai.

Clash Royale-ban, a nyílt selejtezőket követően, a régió 8 legjobb játékosa mérkőzik majd meg egymással a 100.000 eurós összdíjazásért, a szervezők viszont FIFA-ban még rátettek egy lapáttal erre, ugyanis bejelentették, hogy nem csak egy sima FIFA verseny, hanem az EA Sports FIFA 18 Global Series egyik állomása lesz a március végi, budapesti FIFA verseny, ahol a 100.000 eurós összdíjazás mellett a két legjobb játékos kvalifikálja magát a 2018-as FIFA világbajnokságot közvetlenül megelőző rájátszásba!

„A V4 Future Sports Festival nemcsak Magyarország és a közép-kelet-európai régió első, újgenerációs e-sport közösségi tere lesz, hanem lehetőséget ad a fejlődni vágyó e-sport játékosoknak és csapatoknak, hogy tökéletesítsék képességeiket, megosszák tapasztalataikat. A V4 Future Sports Festival-on bemutatkoznak a hagyományos versenysportok, valamint a jövő sportjai is. Láthatunk többek között robotfocit, valamint drónbemutatót és teqball versenyt is. A Gaming kiállításon szimulátorok, VR-állomások és Youtuber színpadok várják az érdeklődőket, melyet szakmai partnerünk, a PlayIT szervezőgárdája bonyolít majd." -mondta Biró Balázs, az Egymillióan a magyar esportért Egyesület elnöke.

Az offline versenyt megelőző, országos nyílt selejtezőkre január 10-én, azaz ma estétől jelentkezhetnek a csapatok és a játékosok. Az online kvalifikációkat a világ legnagyobb versenyszervező platformja, az ESL bonyolítja le.

Deutsch Tamás Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos a sajtótájékoztatón elmondta:

„Az esport hazánkban, ahogy világszerte, egy hatalmas ütemben fejlődő digitális- és sport tevékenység. A Digitális Jólét Program 2.0 (DJP 2.0) célja, hogy a magyar sport sikereire, hagyományaira, szellemi erőforrásaira, illetve az innovációs tevékenységekre építve egyrészt még szélesebb körben alkalmazzanak a magyar sportban digitális eszközöket, módszereket, technológiát, másrészt megtörténjen olyan új digitális alkalmazások, megoldások, termékek hazai kifejlesztése, amelyek globálisan is versenyképesek lehetnek.”

A sajtótájékoztatón bemutatták a rendezvény arcát, az e-sport társadalmi védnökét. Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok, százszoros magyar bajnok úszó kiemelte, hogy a hagyományos és az elektronikus sportok fontos kiegészítői egymásnak.

„Magam is szenvedélyes játékos vagyok, kikapcsol és feltölt, segít a koncentrációban a mindennapos úszóedzések során is.”

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!