A major egyik nagy meglepetése lehetett volna a 100 Thieves

A major egyik nagy meglepetése lehetett volna a 100 Thieves

Az Immortals hamvaiból támadt fel a 100 Thieves, akik a Major egyik nagy meglepetése lehettek volna, ha tudtak volna menni.

A 100 Thieves sajnos nem tud részt venni a Majorön, mert a játékosokat nem engedik be az USA-ba. Erről reggel írtunk, érdemes bepótolni, ha lemaradtál. Most azonban nem is erről az esetről, hanem magáról a csapatról írtam. Igaz, nem éppen az ő múltjuk a legfényesebb, de az esélyeik és képességeik vitathatatlanok.

Közbeszólt Amerika: Egy legendával kevesebb lesz a Majorön

A matrica árak percek alatt az egekben voltak, gyorsan ki is vették őket.

A frissen alakult brazil csapat tagjai: kNgV, lucas1, hen1, FNX és bit. kNgV szeptemberben kényszerült távozásra a szervezettől, miután a DreamHack Montrealon két társával, lucas1-szal és hen1-vel lekésték a döntőt, majd Twitteren botrányba keveredett és megfenyegette FNS-t. lucas1 és hen1, avagy a Teles-ikrek másfél évig játszottak az Immortals-ban. Ez idő alatt folyamatosan fejlődtek, több kisebb versenyen is képesek voltak a döntőbe jutni, mígnem sikerült kijutniuk életük első Majorére. De ez utóbbi nem csak a kijutás miatt lesz emlékezetes a számukra, hiszen Krakkóban egészen a döntőig meneteltek, ahol végül kikaptak a Gambittől, így másodikok lettek.

Ők nem sokkal kNgV kirúgása után kispadra kérték magukat, így az Immortals elvesztette rövid időn belül három játékosát. De ami még fontosabb, ők vihették tovább a legendáknak járó Major helyet is, melyet a PGL krakkói versenyén érdemeltek ki 2017 júliusában. A kiválásuk után gyorsan egymásra találtak a szintén Immortals-os FNX-szel. A Brazíliában legendával felérő sztárjátékost még 2017 elején szerezte meg a szervezet az SK Gamingtől, cserében felps-ért. FNX viszont csak nagyon rövid ideig játszott az Immortals színeiben, ugyanis a kispadra kényszerült motiválatlansága és rossz magatartása miatt. Ezután közel fél évig nem is játszott szinte semmit Counter-Strike-kal, így visszatérése mindenkit meglepett.

Miután ez a négy játékos egymásra talált, már csak egy ötödik hiányzott, akinek lehetőleg az irányítói pozíciót kellett betöltenie. A legjobb megoldást egy már-már nyugdíjazott 1.6-os sztár; bit jelentette. A 27 éves brazil a játék korábbi változatában világszinten is az egyik legsikeresebb játékos volt, karriere alatt 3 világbajnoki címet zsebelt be. Azonban Global Offensive-ben messziről elkerülték az eredmények. Kis helyi csapatokon kívül csak kevés esetben tört ki a nemzetközi porondra, de 2014-ben például ő volt a menedzsere annak a feltörekvő csapatnak, melyet ma SK Gaming néven ismer a világ.

Ez az öt játékos alkotta a Villamix gúnynévre hallgató felállást, melynek már csak egyetlen dolog hiányzott ahhoz, hogy ismét visszatérjenek a top csapatok közé; mégpedig egy szervezet. Azonban a kNgV botránya miatt ez igen nehéz volt a számukra, hiszen az iparágon belül kevesen akartak egy ilyen rossz hírű, ámbár tehetséges brigáddal együttműködni. A felmentő sereg a 100 Thieves képében érkezett meg. A frissen alakult szervezet vezetője, az ex-Call of Duty játékos; Nadeshot nem is találhatott volna magának jobb lehetőséget, mint ez a felállás. Mint friss belépő a CS:GO világában, sikerült megkaparintania egy olyan csapatot, akikben minden megvan ahhoz, hogy nagy dolgokat érjenek el és mindemellett már ismert nevek is.

Itt érkezünk meg a Majorhöz, mely a 100 Thieves első megmérettetése lehetett volna. Ezt megelőzően, decemberben, bootcampen vettek részt Lengyelországban, hogy az európai csapatok ellen tudjanak gyakorolni. A felkészülés fontos része volt az is, hogy Nadeshoték ne csak a játékban, de azon kívül is segítsék őket, többek között a személyiségük fejlesztésével, hogy a jövőben ne fordulhasson elő a Montrealban történtekhez hasonló eset. Arról, hogy hogyan szerepeltek volna a Majorön, csakis találgatni tudunk.

A gyakorlópartnerek szerint nagyon jó dolgokat csináltak a meccseken és sokakat megleptek volna a játékukkal. Ezt több európai profi is megerősítette, de szerintem nem is volt kétséges, hogy ennyi készülés után jól összeállt a csapat. Két hónapon keresztül gyakoroltak Lengyelországban. Ez azt jelenti, hogy nem töltötték együtt az ünnepeket a családdal, csakis a Majorre készültek, -sajnos hiába.

Végignézve a neveket, a korábbi sikereket és a körülményeket, azt kell megállapítanunk, hogy ők lehettek volna az egyik legnagyobb meglepetése ennek a tornának, hiszen hosszú ideje gyakorolnak már és nem játszottak még hivatalos meccset, ezért felkészülni rájuk szinte lehetetlen volt. Ez egy olyan fegyver lehetett volna a kezükben, amit ha jól használnak ki, akkor ismételten kiharcolhatták volna a legendáknak járó helyet, de az is lehet, hogy még tovább menetelnek Bostonban. Kár, hogy ez már sosem derül ki.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!