Újabb csere a North-nál, cajunb kispadon

Újabb csere a North-nál, cajunb kispadon

Az akadémia csapat sztárja, mertz veszi át cajunb helyét a kezdőötösben.

Az előző két Major közötti időszak nem lett olyan sikeres a North számára, mint azt remélték. A valde-magisk csere egyértelműen jó lépés volt efelé, ám a csapat mostani, csalódáskeltő 0-3-as kiesése Atlantában azt bizonyítja, hogy a következő szinthez nem volt elég. Múlthéten az edzőjüket, ruggah-t cserélték le, de itt nem áll meg a reform, ugyanis újabb nagy név kerül a háttérbe René "cajunb" Borg személyében.

Edzőváltással válaszol a North a csapat sikertelenségére

A North hatalmasat égett az ELEAGUE Major Bostonon, ennek az első "áldozata" pedig a coach; ruggah volt.

A North közleménye szerint Jonas "whimp" Svendsen, e-sport igazgató, kényszerítette a szervezetet a lépésre. Azt mondta, hogy "címeket kell nyerjenek", és ebben Daniel "mertz" Mertz segít majd nekik, legalábbis ezt reméli. A 19 éves dán AWP-sről érdemes tudni, hogy egy nagyon agresszív játékos, aki ráadásul tehetséges is ebben a stílusban. A múlt év során 1.18-as LAN értékelése volt, és két torna kivételével soha nem ment 1.0 alá. Régóta várták már, hogy bekerül a North akadémia csapatából a nagyok közé, ő is izgatottan várja:

Megtisztelve érzem magam, hogy lehetőséget kaptam az új szintre lépéshez. Ez volt a célom, amikor a North Akadémiába igazoltam, és ezért dolgoztam olyan keményen az elmúlt 10 hónapban. Készen állok, hogy mindent megtegyek a csapatért és segítsek a North-nak újra nyerni."

Mertz-et először a cs_summit 2-n láthatjuk február 8-11-ig, a kaliforniai Los Angeles-ben. A 150 000 dolláros összdíjazású torna remélhetőleg nem lesz nagy falat a számára, hiszen túl sok felkészülési idő már nem maradt addig. Cajunb a kispadon várja a folytatást, egyelőre nem tudni merre tovább neki. Igen hosszú időt töltött el a mostani North, régebben Dignitas maggal: 2016. májusában csatlakozott, amikor az Astralis kicserélte őt Kjaerbye-re. Bostonban közel siralmas, 0.73-as teljesítményt produkált átlagban, három pályán. Jó kérdés, hogy egyáltalán érdeklődik-e iránta majd bárki, hiszen messze nem egy top játékosról van szó, még a szerepében sem.

Borítókép: North

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!