Két év után távozik a NiP-től THREAT

Két év után távozik a NiP-től THREAT

Egy korábbi NiP-edző, pita, váltja THREATet a csapatban, miután utóbbi lemondott pozíciójáról.

A Major után, már-már szokás szerint, beindult a játékoskeringő, amiből természetesen az edzők sem maradhattak ki ezúttal. Először ruggah-t láthattuk távozni a North-tól, most pedig a Ninjas in Pyjamas változtat. Bár az is igaz, hogy nem saját akaratukból, hiszen THREAT döntött a távozás mellett a hivatalos bejelentés szerint.

Björn "THREAT" Pers 2016. január elseje óta tagja volt a NiP-nek, mint edző. A korábbi 1.6-os irányító hatalmas változást hozott a csapat struktúrájába, amivel sikerült is új életet lehelnie a gyengélkedő csapatba. Aztán jött a Valve szabályozása a 2016-os ESL ONE Köln után, ami limitálta az edzők és a játékosok beszélgetési idejét a meccsek alatt, és egycsapásra visszaesett a szerepe, mivel azelőtt gyakorlatilag ő volt az IGL. Közben egyetemre járt, ezért több versenyre el sem tudott utazni a csapattal az elmúlt két év során, és ez meg is látszott az eredményeken.

Oakland hivatalosan is a Ninják városa

Gigászi döntőben verte meg a NiP a FaZe csapatát. Pontosan egy éve ugyanitt nyertek utoljára.

Ettől függetlenül több nagy tornát is köszönhet neki a NiP, mint a StarSeries 2. szezonját, vagy a 2016-os és 2017-es IEM Oakland címeket. Most viszont úgy néz ki, új célokat tűzött ki magának az életben, és ezek teljesítéséhez el kell engednie a NiP kezét.

A jövőben Faruk "pita" Pita váltja majd ebben a szerepben, aki 2014-2015. között már edzette egyszer a csapatot. Ez idő alatt egy Major győzelmet és két Major döntőt értek el GeT_RiGhTék, később viszont mégis szakítottak egymással a felek. Azóta több csapatnál is megfordult, mint edző és mint játékos egyaránt, ezáltal további tapasztalatokat gyűjtve magának. Ezt emelte ki a NiP nyilatkozata is többek között:

Pita volt az egyik legelső edző a világon, aki profi CS:GO csapattal foglalkozott, és azóta is üldözi ezt a karriert: megfordult Észak-Amerikában, fejlődött, gyűjtötte a tudást, és most ismét a Ninjas in Pyjamas fedélzetére került, hogy ismét segítsen a csapatnak elérni a csúcsot.

2017. végén sikeresek voltunk, hála a teljes állású sportpszichológusunknak, kinek segítségével megnyertük az IEM Oaklandet. Boldogan jelenthetjük be, hogy Jens Hofer folytatja a közös munkát a játékosainkkal és a csapatainkkal a továbbiakban is.

Melléjük hamarosan egy harmadik személy is csatlakozik a CS:GO csapatunkban. Olyan embert keresünk éppen, aki az elemzői szerepet látja majd el, ezzel is segítve a stratégia felkészülést és az ellenfeleink tanulmányozását.

Igazán nagy kár, hogy THREAT távozik a csapattól, reméljük hamarosan viszont látjuk esetleg egy másik együttes mögött. Viszont a NiP-et úgy tűnik nem bénította meg ez a fordulat, jó látni, hogy újabb lehetőségeket keresnek a sikerhez. A sportpszichológusuk is nagy hatással volt a csapatra, elég csak az említett oaklandi tornán mutatott teljesítményükre gondolni, ám egy jó elemzővel új magasságokba törhetnek. Úgy tűnik, hogy a tavalyi trend, vagyis a nagyobb személyzet kialakítása, idén is folytatódik. Kíváncsian várjuk, hogy ez milyen hatással lesz a csapat játékára, ugyanis lassan minden adott, hogy ne csak visszajussanak, de nyerjenek is egy Majort.

Borítókép: HLTV

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!