Burza összefoglalta a lényeget a Topdeck streamről

Burza összefoglalta a lényeget a Topdeck streamről

Burza streamjén sok mindent kiveséztek, ám akik lemaradtak volna róla, azoknak összeszedte a lényeget. Szó esett a lapváltozásokról, szezonzárásról és sok minden másról.

Elég sok az elégedetlenség a Gwent közösségen belül. Ez talán annak is köszönhető, hogy a mid-winter patch előtt minden csodás és idilli volt, illetve a CDPR-nek sikerült egy igazán kiegyensúlyozott környezetet összehozni. Ezt az egyensúlyt azonban felrúgta a mid-winter patch 100 körüli új lapmennyisége és a Gwent fórumok azóta ezen pörögnek hol jogosan, hol kevésbé. Az tény és való, hogy a játékkörnyezet most nem feltétlenül a legegészségesebb, sokan a Dwarf paklikra és az egyre több RNG-re panaszkodnak.

Nézzük tehát, mit tudhattunk meg a topdeckgwent streamből. A legújabb frissítést a tervek szerint február 8-ra tervezik, értelemszerűen emiatt a negyedik szezon is hamarabb ér véget, valamikor február 5 és 7 között. 

Amik biztosan változnak: a Veteran és az Impera Enforcers. Emellett részletesebb és pontosabb patch kiírásokat terveznek, ahol megosztják a gondolatok miértjét is egy-egy buff, vagy nerf kapcsán. Azt is hozzátette, hogy a CDPR figyel a játékosaira és a visszajelzésekre, ettől függetlenül tisztában vannak azzal, hogy a legutóbbi PTR alatt hibáztak. Szeretnék rendbe rakni a metát és erősíteni a "gyenge lapokat". Viccesen hozzátették, hogy esetleg Pavko Gale-ből leadert faragnak.

Avallac'h esetlegesen kap egy doom tag-et, míg Nithral 6-os lesz, 6 sebzéssel, valamint +1-et kapna utóbbira minden Wild Hunt egységért a kezünkben.

A sokak által vitatott Ithlinne is terítékre került természetesen. Jól tudják, hogy jelenleg ez a kártya bizony gondokat okoz, hiszen ki ne szeretne egymás után kétszer Tremors-ozni. Ettől függetlenül nehéz őt ilyen rövid időn belül megváltoztatni úgy, hogy ne okozzanak még nagyobb galibát. A lényeg, hogy még dolgozniuk kell rajta és ha továbbra is a Tremors + Ithlinne párosítás marad elválaszthatatlanul, akkor valamelyikkel kezdenek valamit. Erre Ithlinne az esélyesebb egyébként, főleg ha egy másik special bronze kártyával is ennyire kihasználható lesz.

Per pillanat, meglátásuk szerint a Commander's Horn szinte egy automatikus lap majd minden deckbe. Más silver kártyákhoz képest túl sok pontot képes adni. Burza ezt úgy oldaná meg, hogy inkább 6 egységet boostoljon 3-mal, vagyis 2 ponttal csökkenne az értéke, illetve nehezebb lenne kihasználni. Ha ettől teljesen kihalna a lap, akkor újra megváltoztatják.

Iorveth: Meditation egy kicsit túl sok pontot generált. A row ötlet jó volt, mert így már lehet counterelni és a generált pont is kevesebb lesz. A Monster Nest már csak egy pontot boostol, míg a Foltest bugot már javították a végső build-ben, tehát arra is csak napokat kell várni. Az MMR-t is finomítani fogják, de még nem tudni, hogy mikor, előbb látniuk kell a 4. szezon statisztikáit.

Szeretnének bevezetni egy Draft Mode-ot, talán még egy cinematic is készülne hozzá, ami bemutatja ezt a játékmódot. A Coinflip még mindig hatalmas problémát jelent, főleg magasabb MMR-en, keresik a megoldást, de egyelőre nem találják.

Ha befejezik a core lapokat, akkor kiegészítők is várhatóak idővel, vagyis nem csak a sima kegek lesznek, hanem tematikusan választhatunk majd belőlük. Új kártyákkal is gazdagodunk nemsokára, ezeket az új játékmódhoz szeretnék majd kötni elsősorban, kíváncsi leszek ezúttal mennyire sikerül az egyensúly. A már említett Draft Mode-ot biztosan tesztelik majd zárt PTR-en is, az open része még kérdéses.

Végezetül, az Unseen Elder egy külön Vampire leader lesz, egyébként is arról volt szó a mid-winter patch előtt, hogy a következő kiegészítő a vámpírokra fog koncentrálni.

Mit szóltok ezekhez a változásokhoz? Helyrebillentheti a Mid-Winter patch előtti egyensúlyt?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!