A Starcraft történetében először nyert női játékos premier tornát -Scarlett győzőtt az IEM Pyeongchang-i versenyén

A Starcraft történetében először nyert női játékos premier tornát -Scarlett győzőtt az IEM Pyeongchang-i versenyén

Tavaly külföldiként Neeb nyerni tudott Koreában, most pedig Zerg királynő is maga mögé utasított mindenkit a Pyeongchang-i versenyen. 

Amióta létezik a StarCraft a koreai játékosok mindig uralták a játékot. Így volt ez Broodwar esetében is és bizony a Wings of Liberty sem hozott nagy változást. Viszont, ahogy teltek az évek, folyamatosan jöttek egyre jobb olyan játékosok, akik már felvették a versenyt az ázsiai ország játékosaival. Ezek után eljött a pillanat, amikor Alex "Neeb" Sunderhaft 2016-ban megnyerte a Kespa Cup versenyt és ezzel elsőként tudott premier SC2 versenyt nyerni nem-koreai játékosként. Most pedig ismét egy mérföldkőhöz érkeztünk, hiszen a nemrég lezajlott IEM Pyeongchang mérkőzésen is történelmet írtunk. A döntőben Sasha "Scarlett" Hostyn emelhette magasba a győztesnek járó trófeát.

A tornára a világ minden tájáról érkeztek játékosok, hogy eldöntsék, ki a legjobb. A mezőnyben még olyan nagy neveket lehet felfedezni, mint Elazer, ll Zest, Serral vagy SpeCial. Viszont Scarlett úgy hasított végig a mezőnyön, mint kés a vajon. Egyik párharcában sem volt kétséges, hogy ki a jobb játékos és ugyanez a döntőre is jellemző volt. Itt Kim "sOs" Yoo Jin volt az ellenfele, de a koreai Protoss játékos egyszerűen nem talált momentumot. Amikor Scarlett már 3-0 arányban vezetett, akkor sikeresen el tudott hozni egy pályát. De az utolsó körben egy nagyon gyors Zergling támadás, amire sOs nem számított, megpecsételte a sorsát. A kanadai zerg játékos 4-1 arányban győzött.

Úgy tűnik, ezzel beért Scarlett gyakorlása, hogy az utóbbi időben a koreai ligában játszott és ott is készült az ottani játékosokkal. Remélhetőleg ezt a formáját sikerül megőriznie és idén a BlizzCon keretein belül is találkozunk vele.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!