Mérkőzés-manipuláció miatt tartóztattak le egy profi e-sportolót Dél-Koreában

Mérkőzés-manipuláció miatt tartóztattak le egy profi e-sportolót Dél-Koreában

A rendőrség szerint a játékos részt vett egy online fogadóoldal által szervezett csalásban.

November 16-19. között rendezték meg a 2017-es G-STAR Game Show-t a dél-koreai Busanban. A profik több játékban is összemérhették erejüket, de ezúttal a StarCraft: Remastered-től volt hangos a nemzetközi sajtó, igaz nem éppen a fair playnek köszönhetően.

Március 15-én a helyi rendőrség tájékoztatást adott ki, miszerint letartoztattak egy 26 éves férfit, aki illegális fogadóirodát vezetett, valamint egy 24 éves e-sportolót mérkőzés-befolyásolás alapos gyanúja miatt. A hírek szerint az oldal koordinátora felkereste és arra kérte a dél-koreai játékost, hogy szándékosan veszítse el 2-0-ra a bajnokság negyeddöntőjét.

A játékos végül elveszítette a mérkőzést, miután 4,5 millió dél-koreai won értékű összeg érkezett a számlájára, ami átszámítva nagyjából 1 millió forintnak felel meg. Az ötletgazda viszonylag olcsón rá tudta venni erre kiszemeltjét, hiszen saját maga több, mint 500 millió won-t (kb. 118,5 millió Ft-ot) nyert ezen a meccsen.

Ugyan a rendőrség nem hozta nyilvánosságra az érintettek nevét, de nem nehéz kitalálni, hogy melyik játékos a tettes. Bár a negyeddöntőkben két mérkőzés is 2-0-ra végződött és véletlenül mindkét vesztes 24 éves, de közülük Neul ”Sky” Ha törölt le azóta minden videót és vált teljesen inaktívvá az AfreecaTV streaming oldalon.

A páros valószínűleg az AfreecaTV Starcraft League Season 5 (ASL5) keretein belül megpróbált volna újra bundázni. Erről az AfreecaTV kommunikációért felelős vezetője adott ki egy közleményt, melyben a szervezet egyértelműen elutasítja az ilyesfajta tevékenységeket és a kivizsgálást követően örökös eltiltással és eddigi nyereményeinek elkobzásával sújtja a játékost.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!