Battalion1944: Első vélemények a magyar közösségtől

Mind felültünk a nosztalgiavonatra, de vajon a játék tényleg megállná a helyét e-sportként? Erre kerestük a választ a magyar közösségben!

Minden kétséget kizáróan valódi második világháborús retrospektív élménnyel szolgál a Square Enix játéka. Az első verzió február elsején vált elérhetővé és a szerverek szinte azonnal meg is roskadtak a rengeteg játékos miatt. Úgy tűnik, hogy maguk a készítők sem számítottak ekkora érdeklődésre! Hogy pontosan milyen problémák merültek fel, azokat az alábbi cikkben részleteztük!

Nagyon sok problémával indult a Battalion 1944

Ami elromolhatott, az elromlott az indulásnál, de ez egy early access játéknál nem nagy meglepetés.

Aki már 2005-ben a Call of Duty 2 szerelmese volt, annak nem lesz újdonság a játék mechanikája, ugyanakkor a Call of Duty 4 promod (hivatalos verseny mód) kedvelői is megtalálhatják a maguk számítását! Azt lehet mondani, hogy a Square Enix "jobb CoD-ot" csinált, mint az Infinity Warfare vagy Treyarch a 2010-es éveket követően. Ezt az állításomat tükrözi a magyar közösség véleménye is. Ezúton is köszönjük a vélemények összegyűjtésében való segédkezést a b44.wars discord csatornának, és a Battalion1944 Hungary facebook csoportnak! Lássuk sorjában a kérdéseket és a rájuk érkező összegző válaszokat, végül pedig szemezgetek néhányat a legjobb vélemények közül!

Mennyire tetszik eddig a játék?

Mit gondolsz, megéri az árát? (az alapjáték jelenleg 13,49€ vagyis kb. 4200 Forint steamen)

A felmerülő problémákra a készítők elég gyors válaszokat és megoldásokat adnak?

E-sport ready a játék? Esetleg később azzá válhat?

Komolyabban is foglalkoznál a Battalion1944-gyel?

Megkérdeztem a kitöltőket, hogy mit tanácsolnának, mivel lehetne a játékot feldobni. A legjobb hozzászólásokat alább olvashatjátok!

"A fegyvereket balanszíroznám, pl. a BAR-nak, MP44-nek nagyobb hatótávot adnék, és nagyobb recoil-t is ezzel együtt. A kártyákkal való gazdálkodás átgondoltnak tűnik, viszont apróbb finomításokat itt is eszközölnék, mondjuk a sorozatban bukott körök után lehetne némi kompenzálás."

"Snipereknek hosszabb Sprintout-time, kicsit hosszabb ADS time. A többi problémára mint wartide, voice chat hiánya, illetve egyéb bugok valószínűleg javításra, kiegészítésre fognak kerülni, hiszen már reagáltak rá a készítők!"

"Hitbox, fegyversebzések átdolgozása! A karakterek történelemhű megjelenítése (Karabiner 98 ne Mp38/40 tártáskákkal legyen, illetve a párt karszalag csak politikusokon, díszőrök volt fellelhető). Nemzeti hangok, több divízió (2nd. Rangers, Big Red One, Luftwaffe, Waffen-SS), szükség lenne az angol és orosz vonalra is. Személy szerint örülnék, ha a meccseket fel lehetne venni, mint a Call of Duty szériában (/record [név]). Illetve hiányolok pár fegyvert, de gondolom ezek idővel belekerülnek."

"Jó lenne ha a training módban az összes pálya játszató lenne, ez segítené a gránát és füst spotok gyakorlását!"

"A scope fegyvereknél jobb lenne, ha levegőt is kéne venni. A Kar rifle sebzését levinném, ugrásból egy hitelnek és ennyi volt, esélyed nincs reagálni, mivel amerikai oldalon nincs rifle. A plantolás szerintem sok idő, kicsit csökkenteném. A játék indítása valamint a map betöltés hosszú idő, ezt fixálhatnák. A kilépkedőknek remélem majd jár büntetés Rankeden. Az ugrás kicsit érdekes, valamikor nehézkes felugrani olyan helyekre ahová simán felkéne."

"Fényerő beállítási lehetőség (érkezik), kicsivel nagyobb FOV, illetve a zoom is nagy a Sniper fegyvereken.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Csatlakozz egy kiváló Battalion1944 magyar közösséghez!

Kövess Minket!