Mikrotranzakciókat is terveznek a Sea of Thieves-en belül

Mikrotranzakciókat is terveznek a Sea of Thieves-en belül

Amellett, hogy a Rare egy teljes AAA árát fogja elkérni, pár hónappal a kiadás után játékon belüli vásárlásokat is terveznek. Pánikba esni azonban még nem kell!

A játék március 20-én kerül a boltokba és eleinte csak a játékot kapjuk önmagában. A Rare tervei alapján viszont később hozzáadják majd a játékon belüli vásárlások lehetőségét, vagyis a mikrotranzakciókat. Erre jó eséllyel az első nagyobb frissítésig kell várni, amit a megjelenés után nagyjából három hónappal vezetnek be. 

Lehet, hogy megjelenés előtt még egyszer játszhatunk, az adathalászok erre utaló jeleket találtak!

Aioween | 18/02/08 16:49 Még nem mondható biztosra, de az eszeveszett patchelésből sejteni lehetett, hogy valami tervük van még a készítőknek a megjelenés előtt a tesztek terén. Újabb hét telt el, a szemfülesek pedig már megint találtak valamit a Sea of Thieves legújabb frissítésében.

Jelenleg egy AAA játék áráért lehet előrendelni a Sea of Thieves-t így elsőre kissé furcsának tűnhet, hogy miért is kerül bele ilyen lehetőség. A Rare elmondása szerint azonban ezek csak kozmetikára fognak vonatkozni, vagyis nem lesz pay 2 win szagú, hiszen játékon belüli előnyökhöz nem juttat minket. 

Joe Neate, a Rare egyik vezető fejlesztője a következőket mondta:

"Elsődleges célunk a megfelelő játékélmény biztosítása. Ha berakjuk az első nagyobb frissítést, egyben bekapcsoljuk a játékon belüli vásárlások lehetőségét.

Nagyon sokáig gondolkoztunk azon, hogy mi tenne jót a játékunknak és arra jutottunk, hogy a szórakozáshoz kell hozzáadnia valamit, valamint a játék szociális mivoltához. Emiatt bármi, amit majd a játékon belül lehet vásárolni, az nem fogja befolyásolni az előrehaladásunkat és mindig tudni fogjátok, hogy mit kaptok, tehát nem lesznek zsákbamacska elemek."

Neate azt is kifejtette, hogy arra is lesz lehetőség, hogy a játékon belül is kifarmoljuk ezt a "valutát", amit amúgy pénzért lehet venni. Egyelőre még nem végleges ennek a pontos módja, de olyan tárgyakhoz fogják majd kötni, amiket a nagy világban lehet találni és ezért kapnánk jutalomként a "pénzt", vagy nagy szintű küldetések után jutnánk hozzá.

"Az első fizetős tartalma a játéknak a háziállatok lesznek. "Vagy a vállunkon lesz található, mint egy majom, vagy olyan, amit a hajón tartunk, például egy macska. Az biztos, hogy a játék szociális és érzelmi részéhez sokat fog hozzátenni. Tehát, ha van egy macskánk, fel tudjuk kapni, közelebbről megnézni, vagy elfuthatunk vele valahova. Ha lerakjuk, természetesen visszajön hozzánk. Nagyon nagyon szeretnénk, ha az állatokat is ki tudnánk lőni az ágyúból. Természetesen a lábukra érkeznének és semmi bajuk nem lenne."

Ezeken felül a Rare olyan italokat szeretne betenni a játékba, amik befolyásolják a kinézetünket -mint például egy kivonat, ami a karakterünket öreggé varázsolja egy bizonyos időre. Az alapkijelentés továbbra is az, hogy maximum a kinézetünkkel tudunk játszani, de a játékon belüli haladásunkat, vagy más előnyöket nem fog befolyásolni.

Arra kérdésre, hogy egyáltalán miért van szükség bármilyen mikrotranzakcióra, Neate azt mondta, hogy ez a költsége annak, hogy egy játékot nem csak folyamatosan futtassanak, hiszen a szervereknek non-stop menniük kell, és emellett még folyamatosan új tartalmakat készítenek.

"Ez mindig egy érdekes téma, de végső soron reálisan kell megnézni egy játék futtatását és annak üzlet mivoltát. Mindenkinek az a célja nálunk, hogy a lehető legtöbben dolgozzanak ezen a projekten, és hogy további okokat adjunk az embereknek arra, hogy jól érezzék magukat a játékunkban. Ezt viszont csak üzletként lehet megvalósítani, vagyis szükség lesz folyamatos bevételre."

A Sea of Thieves ettől függetlenül nem fog szűkölködni az ingyenes tartalmakban sem, sőt, ezekből elvileg sokkal több lesz, mint fizetős. Ne feledkezzünk meg majd az ideiglenes eseményekről sem, és kisebb extrákról. A fejlesztők állítása szerint, ami az első kiadásánál már end-game tartalomnak fog tűnni, valójában a kalandok csak onnan kezdődnek.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!