A Rift Esports képviseli majd hazánkat a V4 Future Sports offline LoL döntőjén!

A Rift Esports képviseli majd hazánkat a V4 Future Sports offline LoL döntőjén!

Egy küzdelmekkel teli hosszú nap után végül a Rift Esports lett a végső győztese! Ezzel 11 millió Ft biztos tulajdonosai, de miért állnának meg itt?

A tegnapi V4 Future Sports Festival League of Legends Nemzeti döntőjén már csak 8 csapat állhatott a startvonalhoz. Pontban délkor elkezdődött a közvetítés és nem sokkal később az adás is. A négy párosítás pedig a két kvalifikáció alatt elért helyezések alapján jött ki, aki az első héten elsőként végzett, az a második hét utolsó helyezettjével játszott, az első heti második, a második heti harmadikkal és így tovább. Ezek alapján az alábbi ágrajz jött össze:

Először a WiLD és a WSE összecsapását kísértük figyelemmel. Az első mérkőzésen jól indult a WSE, de a meccs középső szakaszában úgy tűnt, hogy visszajön a WiLD, hi im mate és hextasy párosa hatalmasat alkotott, de végül egy önző hívás miatt nem jött össze a győzelem és majd 50 perc után a WSE vitte haza az első győzelmet. Láthatóan ez eléggé megviselte a vadakat, mivel a második meccsre már teljesen szétestek és a WSE viszonylag könnyen gyalogolt át rajtuk.

Mindeközben a Rift Esports 2-0-ra verte a Vox Populit, a Fracture 7 2-1-re ugyan, de kiejtette a w.I.w. Gaminget, míg a Team Horizon Reapers két rövid meccsel búcsúztatta a Dreaming Lunatics-ot. Ezt követte a WSE és a THR párharca az elődöntőben, vagyis a WSE a másik MEB bajnokot is megkapta. Itt sem teketóriáztak sokat, és egy meccset sem buktak el a Reaperek ellen. Agurin egyszerűen a hátára vette a csapatot és végig carryzte magát mindkét alkalommal, a THR maximum pislogni tudott, hogy mi is történt.

Minimum 11 millió forint a tét a hétvégi V4-es LoL nemzeti döntőn!

Aioween | 18/02/25 11:46 Két héten át küzdöttek a csapatok, hogy a nemzeti döntőbe juthassanak, de végül csak egy győztes maradhat. Ki képviseli Magyarországot a V4-en? Február elején vette kezdetét a V4-es League of Legends kvalifikációs sorozat, mely két hétvégi napon át zajlott és összesen nagyjából 200 csapat volt érdekelt hazánkban.

A másik oldal sokkal lassabban haladt, így a Rift vs F7 elődöntő második meccsétől is becsatlakoztunk, ahol az első streamen kívüli meccset a Rift Esports nyerte, de másodjára gyönyörűen egyenlített a Fracture7, a Rift nem igazán találta magát a pályán, elég egyoldalú volt. A Riftesek azonban nem estek kétségbe, sőt, még erősebben tértek vissza a harmadik mérkőzésre és olyan stompot mutattak be, amire kevés példát láttunk eddig a V4 során.

Jöhetett a mindent eldöntő döntő összecsapás a Rift Esports és a WSE között. A közönség és a közvetítők nagy része is az eddigi teljesítmény alapján az addig veretlen WSE-t hozta ki győztesként, ám tévedtek. Agurin ezúttal nem tudott úgy megindulni, inkább Robusto vette magára a carry cipőt, de hasonló helyzetben találta magát, mint hi im mate a WiLD-ból. Nem tudta egyedül elvinni a hátán a mérkőzést. Az első meccs a WSE már a draftban sokat vesztett, és a jobb kompozíció nyert a Rift oldaláról. Másodjára már azért jobban teljesítettek és egy szoros mérkőzésen, igaz végig hátrányban, de egész sokáig tartották magukat. Több hibát is elkövetve szép lassan a Rift teljesen a kezébe vette az irányítást, és drámai módon egy Frenna Pentakillel dőlt el a döntő sorsa, így a Rift Esports lett a végső győztes.

Ezzel elnyerték Magyarország képviseletét a V4 Future Sports Festivalon, valamint kicsit több, mint 11 millió Ft-ot biztosan hazavisznek, ha a 3-4. helyen végeznek. Ha azonban sikerül akár a döntőbe is bekerülni, akkor már sokkal nagyobb összegről van szó! Ha lemaradtatok volna a mérkőzésekről, mindegyiket be tudjátok pótolni az alábbi lejátszási listában!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!