Megérkezett az ingyenes Fable Fortune!

Megérkezett az ingyenes Fable Fortune!

Egy új kártyajáték arra az esetre, ha már unod a régebbi címeket.

Lelkes kisgyerekként csillant fel a szemünk két évvel ezelőtt, amikor a Microsoft beleegyezésével Kickstarter kampány indulhatott, hogy független fejlesztők elkészíthessék a Fable Fortune-t, a legendás szériából merítkező kártyajátékot. A támogatók viszont csak nem akartak jönni és úgy látszott, hogy nem fog megvalósulni a projekt, ám végül egy –akkor még háttérben maradó– titkos támogató felkarolta az egészet és a csapat is elkezdhetett nyugodt körülmények közt dolgozni a játékon. 


A Fable Fortune a munkálatok előrehaladtával tavaly nyáron meg is kapta Steamen a korai hozzáférésű változatát, ám ekkor még fizetni kellett érte. Szerencsére már ez a verzió is tartalmazta mindazt, amiért az efféle kártyajátékokat szeretjük, így volt benne jó kis PvP, a szériához mérten hozhattunk jókra és rosszakra jellemző döntéseket és egyik ismerősünkkel karöltve kooperatív feladatokban is kipróbálhattuk magunkat. 

Ami a játék egyik hatalmas előnye, hogy a Sea of Thieves-hez hasonlóan lehetővé teszi a crossplayt, azaz a PC-játékosok nyugodtan összekerülhetnek egy-egy meccs erejéig XBOX-os társaikkal. Ráadásul mielőtt nekivágunk a mesés kalandoknak, összesen 6 hős közül választhatjuk ki a játékstílusunkhoz leginkább megfelelőt, de ebben az esetben is igaz, hogy érdemes ezeket kikísérletezni, mivel könnyen lehet, hogy elsőre nem találjuk meg az igazit. 


Február 21-én azonban megjelent a játék 1.0-ás változata, amivel ingyenesen játszhatóvá –pontosabban free to play-jé– vált a Fable Fortune, amit így gyakorlatilag bárki kipróbálhat, ha ellátogat a Steam-es adatlapjára. Szerencsére igencsak barátságos gépigényt kapott, ezért szinte senki nem maradhat majd ki belőle:

OS: 64 bites Windows 7
CPU: Intel 2GHz Core2 Duo
RAM: 3 GB
VGA: Intel 4000 HD

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!