Álmos volt a szerda este az ESL Pro League-ben

Álmos volt a szerda este az ESL Pro League-ben

Az SK feladta a Liquid elleni meccset, s1mple ismét legyőzhetetlen volt.

Tegnap este folytatódott az ESL Pro League 7. szezonja mind a tengeren innen és túl. Igen álmos napot zártunk azonban, hiszen az egyetlen igazán nagy rangadó, amit a Liquid és az SK játszott volna elmaradt, míg az európai mérkőzéseken jött a papírforma.

Ázsiai kvalifikációs helyekkel bővül az ESL Pro League

Kiderült mit kezd az ESL a Pro League a döntő létszámával, érdekes megoldásokhoz folyamodnak.

Európa

A Na'Vi és az AGO összecsapásával indult a nap, viszont itt meglepetésnek nem volt helye. Előzetesen is egyértelmű volt, hogy Aleksandr "s1mple" Kostyliev hozza majd a gyengébb ellenfél ellen is a mostanság tőle megszokott hardcarry formáját és átgázol a lengyelek álmain. Bár az eredmény viszonylag szoros volt mindkét pályán (ovp: 16-9, mrg: 16:12), az irányítás inkább az ukrán-orosz gárda kezében volt mindvégig.

Következhetett a HellRaisers és a Heroic meccse, ahol ezúttal a dánok sztárját, Jakob "JUGi" Hansent, a nem is oly régen kispadra ültetett gyenge láncszem, Patrick "es3tag" Hansen helyettesítette. Ennek ellenére a HR csak az egyik pályán tudta elkapni őket (inf: 16-4), míg a másikon (mrg: 15-19) hosszabbításban vesztettek.

Végül jöhetett az LDLC és a North találkozója, ahol osztoztak a pontokon (mrg: 6-16; ovp: 16-11), de ez talán nem is meglepő annyira, ha figyelembe vesszük a két csapat teljesítményét a ligában. Míg a franciák tűrhető szereplést hoznak magukhoz képest és 4-6-os arányuk van, addig a North 3-3-nál tart és eddig mindenkivel 1-1-et játszottak, legyen az egy ingadozó Na'Vi vagy egy magabiztos mousesports. Nagy probléma a számukra Daniel "mertz" Mertz rendkívül inkonzisztens szereplése, aki kivétel nélkül el volt tűnve a vereségeknél valahol az eredménytábla legalján.

Észak-Amerika

Szintén 3 meccsre került volna sor az Atlanti-óceán túlpartján is, de a brazilok feladták a mérkőzést arra hivatkozva, hogy Európában gyakorolnak a jövőheti WESG-re, így a Liquid-SK elmaradt, az értékes pontokat pedig Nick "nitr0" Cannella és társai szerezhették meg.

A folytatásban az új OpTic és a Cloud9 futott össze, ám egyértelmű győztese nem volt a találkozónak (trn: 8-16; mrg: 16-4), mely érdekes lehetett előbbi gárda rajongóinak, hiszen lassan kezd összeállni, hogy mit is várhatunk tőlük és kire lesz érdemes figyelni. Bár meglepetést biztosan senkinek sem okoz, hogy az európai játékosok jelentenek tűzerőt egyedül, de Shahzeb "ShahZaM" Khan közel borzalmas ebben a csapatban. Lehet nem árt felkészülni Josh "jdm64" Marzano érkezésére, mert ezt nem lehet sokáig folytatni így.

Emellett a meccstől megkaptuk az utóbbi idők egyik legröhejesebb NACS pillanatát is. A Major győztesek sajnos elvesztették az összhangot és nem tudták kitalálni, hogy pontosan mit is szeretnének popdogban, Trainen. Igaz, senki más sem tudta még megfejteni ezt a feladványt:

Végül az NRG és a Rogue lépett pályára. Cvetelin "CeRq" Dimitrovék magabiztosan játszottak mindkét pályán (inf: 16-6; mrg: 16-9) és ez meg is hálálta magát 6 kövér ponttal. A már említett úriember elképesztőt játszott az AWP-vel, de nem szabad elfelejteni "Ethan "nathE" Arnoldot sem, aki ace clutch-csal és multikillekkel repítette csapatát a győzelmek felé.

Közvetítés

Természetesen a mai napon is lesz magyar nyelvű ESL Pro League közvetítés az európai divízió mérkőzéseiről, melyeket az alábbi csatornán követhettek majd. A műsor várhatóan a következő találkozókat tartalmazza majd:

19:15 - G2 vs. Space Soldiers (BO2)
21:30 - North vs. EnVyUs (BO2)


TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!