Ázsiai kvalifikációs helyekkel bővül az ESL Pro League

Ázsiai kvalifikációs helyekkel bővül az ESL Pro League

Kiderült mit kezd az ESL a Pro League a döntő létszámával, érdekes megoldásokhoz folyamodnak.

Nehéz helyzetbe került az ESL Pro League a 7. szezon kezdetén, ugyanis az észak-amerikai divízióból két csapatot is, név szerint a Misfits-et és a CLG-t, ki kellett vonjanak a ligából, mert nem tudtak felmutatni egy ötfős felállást. A döntésnek köszönhetően 12 szereplősre szűkült az NA mezőny, ami problémát okoz az EPL menetében. A szezon elején, amikor erről hírt adtak, azt ígérték, hogy hamarosan jelentkeznek a megoldással, ami tegnap este meg is történt.

Az ESL rendezvényei, többek között a Pro League döntője is 16 résztvevősre duzzadt idén, azonban nem lett volna fair szerintük, ha 8-8 csapat kvalifikálhatja magát Dallas-ba, hiszen Észak-Amerikában ez a mezőny kétharmadát jelentené. A probléma elhárítása érdekében a következőt teszik: NA-ből 6, Európából 7 gárda jut tovább. A maradék háromból kettő helyet egy ázsiai selejtezővel töltik fel, melyre Sydney-ben kerül sor. Az utolsó szereplési lehetőséget még nem tudni ki kapja meg, de lehet kvalifikáció egy másik régióban, illetve meghívás is a módja.

Remek kérdés, hogy mennyire lenne etikus meghívni egy csapatot egy profi liga bajnokságába csak úgy, de el kell ismerni, hogy ez nem áll messze a szervezőktől. Annak idején, amikor 12-ről 14-re bővítették a Pro League résztvevők számát, akkor népszerűségi szavazás döntött a helyekről. Többek között a Virtus.pro is ennek köszönhette a második esélyét, amit sokan kritizáltak is, hiszen olyan játékosoktól vették el a lehetőséget, akik még komolyan is vették volna azt. A NiP-ből kitett Xiztben természetesen rögtön felmerült, hogy ilyesmiben sántikál az ESL, de ez inkább vicc a részéről és nyilván nem tudhatja, tehát várjuk meg a hivatalos bejelentést ezzel kapcsolatban.

Az EPL 7. szezonjának fináléjára május 14-20. között került sor a dallas-i Verizon Theatre-ben, ahol 1 millió dollárt osztanak szét a csapatok között. Nagy változás az előzőekhez képest, hogy a szervezők itt is a Katowicében debütált vigaszágas-kiesési rendszert kívánják használni a csoportkörben és 16-an küzdenek majd meg a hatalmas nyereményalapért.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!