Frissítve: Mixwell váltja shoxot a G2-ban, egyelőre próbaidőn

Frissítve: Mixwell váltja shoxot a G2-ban, egyelőre próbaidőn

Komoly változások történtek a G2 háza táján, melyek shox mellett más tagokat is érintenek majd.

Végre lerántotta a leplet a G2 arról, hogy ki helyettesíti Richard "shox" Papillont, amíg ő műtéte miatt lábadozik. A választás Óscar "mixwell" Cañellas-ra esett, aki azonnal a keretbe lép, ha visszatért a WESG kínai fináléjáról, amire jövőhéten kerül sor.

A spanyol játékost február óta csapat nélkül van, mióta megvált tőle az OpTic egy teljesen új felállás leigazolásának okán. A Wololos nevű ötössel kvalifikálták magukat a másfél millió dollár összdíjazású LAN-ra novemberben, így velük mixelget jelenleg, de profi szerződés híján várja a lehetőségeket. Egy korábban a HLTV-nek adott interjúban arról is beszélt, hogy francia nyelvórákat vesz, de most már azt is tudjuk, hogy miért. A szervezet ráadásul nem egyszerű beugróként, hanem próbaidős játékosként igazolta le, ami valamivel többet is jelenthet, mint aminek eddig kinézett.

Március végén műtik shox kezét

A G2 sztárja folytatja a játékot és előreláthatóan nem kell kihagynia versenyeket.

Nem ez az egyetlen változás a G2 háza táján. Edouard "SmithZz" Dubourdeaux, akit korábban a gárda játékosaként, az elmúlt egy évben edzőjeként ismerhettünk, határozatlan időre visszalép szerepkörétől. Elmondása szerint szeretne ismét versenyszerűen játszani, ami valljuk be komoly meglepetés, de egyelőre nem tudni, hogy esetleg tart-e valahová már. Helyét a CS:GO csapat menedzsere tölti majd be a versenyeken, azaz Jérôme "NiaK" Sudries, de feladatot valójában elemzőjük, Niclas "enkay J" Krumhorn látja el a háttérből.

További változás, bár ez valahol adja is magát, hogy Nathan "NBK-" Schmitt lesz az új irányító. Ha esetleg sikerül új szemléletet vinnie a csapatba, az sokat lendíthet a szekerükön, hiszen a DreamHack Masters Malmö győzelem óta nem nyertek egyetlen meccset sem rájátszásban, ami az ő elméleti potenciáljuktól nagyon messze áll, ráadásul a mostani bejelentés okát is szolgálja.

A teljes történethez az is hozzátartozik, hogy a G2 nyilatkozata szerint a játékosok "mást szerettek volna" és shox "drasztikusabb változást akart", de a szervezet ezt nem engedte meg. Ők úgy gondolják, hogy először "biztonságosabb lehetőségeket szeretnének felderíteni", csak utána lehet szó ennél bátrabb lépésről. Az elmondottak alapján itt lehet, hogy többről is van szó, mint shox műtétjéről, mert a "a következő hónapokban mutatott teljesítmény és dinamika" dönt majd a kezdőötös sorsáról a továbbiakban. Leghamarabb a DreamHack Masters Marseille-en találkozhatunk velük LAN-on, ami április 18-22. között lesz.

Frissítés

NBK- saját streamjén kapott egy kérdést a G2 helyzetéről, melyre a következő választ adta:

"Shox drasztikus változásokat akart a felállásban, mi pedig egyáltalán nem akartunk cserélni, szóval ő egymaga úgy találta, hogy nem akar engem kipróbálni irányítóként sem. A döntésnek egyébként nincs köze a műtétéhez."

A többi tag sem maradt csendben, Dan "apEX" Madesclaire azt tweetelte, hogy "shox nem jön vissza", majd törlés után javította állítását arra, hogy "lehet játszik még a G2-ban egyszer, de ebben a felállásban biztos nem". Egyre inkább úgy fest, hogy a kapitány kiforgatta magát a csapatból és SmithZz is vele tart, hiszen ha csak ki szerette volna magát próbálni játékosként, akkor ő lett volna shox helyett néhány hétig a csapat beugrója, ami talán elég lett volna a döntésének meghozásához. Kíváncsian várjuk a fejleményeket és természetesen értesítünk róla benneteket.

Borítókép: HLTV

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!