A Witcher után ezzel vár minket a CD Projekt

A Witcher után ezzel vár minket a CD Projekt

A Cyberpunk 2077-et évek óta várjuk, úgyhogy nagyon reméljük, hogy a közeljövőben most már tényleg megjelenik. 

A mai szemmel egyre viccesebb nevű CD Projekt a Witcher 3 kirobbanó sikere után sem ül a babérjain, hiszen már ezerrel dolgozik következő nagy dobásán, a Cyberpunk 2077-en. Bár az első információkat öt évvel ezelőtt csepegtették a játékról, most végre úgy néz ki, hogy hamarosan mi is megnézhetjük, hogy min munkálkodtak az elmúlt évek alatt. Ennek örömére össze is szedtük nektek, hogy mi mindent érdemes tudni erről a projektről.


Akik esetleg nem mozognak annyira otthonosan a hagyományos szerepjátékok világában, azoknak újdonság lehet, hogy a játék a Mike Pondsmith által megalkotott Cyberpunk szabályrendszerre épít, ami a játék bizonyos elemeiben viszont is fogunk látni. Külön öröm az ürömben, hogy a fejlesztők ígérete szerint a Cyberpunk 2077 csak annyira lesz komplex, amennyire a játékosok szeretnék, ami lényegében azt jelenti, hogy ha akarjuk, akkor elmerülünk a játék univerzumában és elénk tárul a komplett univerzum, de dönthetünk úgy is, hogy - az időhatékonyságot figyelembe véve - csak végigrongyolunk a főtörténéseken. 

A CD Projekt új játéka ugyanis egy történetközpontú RPG lesz, ami egyedülálló módon fog tartalmazni többjátékos részt is, amiről egyelőre még csak említés szintjén nyilatkozott a fejlesztőcsapat. Ezt fogja szolgálni a számtalan választási lehetőségből álló kasztrendszer is, valamint az a töménytelen mennyiségű újítás, amivel igyekeznek felfrissíteni a szerepjátékokra jellemző, már sokszor látott játékmenetet.


A játékot fejlesztő srácok eddig nem győztek szuperlatívuszokban nyilatkozni arról, hogy a Cyberpunk 2077 az eddigi legnagyobb projektjük, ami grandiózus világából adódóan az egyik legösszetettebb élményt fogja átadni a játékosoknak. Ez a hatalmas vállalás egyébként oda is vezetett, hogy már az évekkel ezelőtt kezdődő fejlesztésekkel olyan tapasztalatokra tehettek szert, amit később a Witcher 3-ban felhasználhattak és ami olyan problémákat hozott a felszínre, amik miatt tolódik ennyit a játék megjelenési időpontja. 

Elmondásuk szerint azonban teljesen más lesz a Cyberpunk 2077, mint a tőlük megszokott Witcher-széria, hiszen más rendszereket láthatunk majd benne, amit izgalmas harcokkal és történetvezetéssel kívánnak megfűszerezni. Ezeket - a kiszivárgott információk szerint - filmszerű jelenetek és egy olyan futurisztikus város egészíti majd ki, ami szinte él és még lélegzik is.


A játékon belüli zenékre sem lesz panasz, ugyanis ezeken a Witcher 3 dallamaiért felelős zeneszerző, valamint egy a - többek közt - Guns N' Roses-szal korábban együtt dolgozó páros munkálkodik. Talán egy apró, vagy akár nagyobb szeletet majd kaphatunk is a játékból, ugyanis a fejlesztőcsapat bejelentkezett az idei E3-ra, amin remélhetőleg a Cyberpunk 2077-et fogják bemutatni, amivel nem mellesleg egy új blockbuster franchise-ot szeretnének létrehozni, úgyhogy éppen ideje, hogy kiterítsék a lapjaikat. Gwent nélkül is.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!