Sadokist nélkül jön a DreamHack Masters Marseille

Sadokist nélkül jön a DreamHack Masters Marseille

A kanadai kommentátor botránya kezdi éreztetni hatását.

Mindenkit meglepett a hétvégén, ami Matthew "Sadokist" Trivettel történt. A 29. születésnapját sikerült annyira felejthetetlenné tenni, hogy azzal a saját karrierét is kockára tette.

Részegen streamelni a Twitch-en messze nem a legjobb ötlet volt a részéről, hát még azt mondani a közösség egy tagjának, hogy legyen öngyilkos vagy egy rasszista kifejezéssel illetni a nézőket. Bár azóta a kanadai kommentátor bocsánatot kért egy igen hosszú bejegyzésben a Facebookon, abban igaza volt, hogy ez a jövőjére még komoly hatással lesz.

Komoly botrányba keverte magát a világ egyik leghíresebb kommentátora

Sadokist akkor ült le streamelni, amikor nagyon nem kellett volna.

A mai napon ugyanis a DreamHack bejelentette a Masters Marseille verseny castereit és elemzőit, melyben az eredeti tervekkel szemben mégsem kapott helyett Sadokist. A helyét Vince Hill veszi át Henry "HenryG" Greer mellett, míg Vince-et Hugo Byron váltja majd a másodlagos közvetítésen. Egyelőre nem tudni, hogy más rendezvényszervezők miként lépnek majd a Sado-botrányra, de jelzés értékű lehet a DreamHack hátrálása, hiszen nyilvánvalóan nem szeretnék elveszíteni a szponzorokat. A Twitch szabályzata szerint ugyanis olyan személy nem szerepelhet közvetítésen, akit kitiltottak a platformról, különben megbüntetik a csatornát. Sadokist tehát egészen addig nem vehet részt olyan versenyen, amit ott streamelnek.

A Marseille-i torna április 18-22-ig tart majd a Dôme de Marseille-ben, ahol a világ legjobb csapatai küzdhetnek meg a 250 000 dolláros nyereményért.

Nyitókép: HLTV

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

 

Kövess Minket!