Az elmúlt évek egyik legrosszabb változtatását hozhatja el a Battle for Azeroth

Ha a Blizzard szokásához híven nem foglalkozik a visszajelzésekkel, teljesen megváltoztathatják a játék harcmechanikáját.

A Battle for Azeroth eljövetele egyre közelebb van, így az alfa buildre folyamatosan érkeznek a frissítések, ahol próbálgatják és összegyúrják a következő kiegészítőt. Eddig szinte csak jó hírekkel szolgálhattunk, hiszen csomó újdonságot lehetett felfedezni és nem is olyan régen a Warfrontról is tudtunk nektek egy-két információt biztosítani. Ezúttal viszont bekerült az első olyan frissítés, ami úgy söpört végig a hardcore közösségen, mint egy lavina. De kezdjük az egésznek az elején.

Így működik majd a Battle for Azeroth Warfront módja

A Battle for Azeroth egyik legnagyobb újdonságáról még nem tudunk mindent, de Ion Hazzikostas elárult egy-két részletet.

A játékban két részre oszthatjuk a képességeinket: az egyik részbe kerülnek azok a spellek, ami előtt kapunk egy kis szünetet, hogyha előtte használtunk egy másikat, míg a másik fajtában nincs ilyen megkötés. Az alapképességek, mint például a Fireball vagy a Frostball az elsőbe tartoznak, míg a másodikba leginkább a buffok, a menekülő spellek és a védekező CD-k tartoznak. Amilyen nehezen elmagyarázható elméletben, annyira könnyedén és logikusan működik a gyakorlatban. Pont ezért furcsa, hogy a Blizzard úgy döntött, eltüntetik a második kategóriát és a spellek nagyrésze mostantól GDC-t, tehát global cooldown-t kap. Ha ezek a változtatások elérik a bétát, ne adj isten a live buildet, akkor a harcok nem csak lassulnak egy kicsivel, de sokkal esetlenebbek és furcsábbak lesznek a védekező CD-k vagy éppen az instahealek használatai.

Nem csak én, de a közösség nagy része is úgy gondolja, hogy a néhány class már így is túl lassú, ha pedig mindenkit tovább lassítanak, azzal csak tönkreteszik azt, amihez hozzá sem kellett volna nyúlni. A Demon Hunter gyors és pörgős játéka után nagyon nagy meglepetés, hogy a Blizzard inkább lassítás felé kacsingat, mintsem, hogy izgalmasabbá és a hardcore játékosoknak is imponálóbbá tenné a harcrendszert.

Természetesen érdemes megemlíteni, hogy ez akár már holnap is megváltozhat, de ahogy az évek alatt megismertük a Blizzardot, ha valamit a fejükbe vesznek nem nagyon érdekli őket a visszajelzés. Azért reméljük, ezúttal kivételt tesznek és visszavonják ezeket a borzasztó változtatásokat.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!