Nice Comeback a HoTS Rising döntőjében

Nice Comeback a HoTS Rising döntőjében

Kiélezett küzdelemben nyerte a favorit a magyar ligát!

Véget ért a Rising Challenge, vagyis az első magyar Heroes of The Storm ligaverseny. A végső döntőben a Nice-Gaming (Karci, Fana, thehydra, Zorden, Neverforget, Niubi) és a Dust in Hoffman (Stark, Nordakus, Nutey, Naggab, Tolnai, Dobos) találkozott, akik korábban már a felsőágon összecsaptak. Ott még sima két pályás Nice-Gaming győzelem született, ám a végkifejlet rengeteg meglepetést tartogatott mindkét csapat számára. A HoTS közösségben elhíresült és elmémesült "Fnatic kimenetelű" ötödik pályát hozott a döntő, amiben a Dust in Hoffman-nak csupán néhány százalékot kellett volna leütnie a Nice-Gaming Core-járól, ami végül elmaradt, s ezt a hibát azonnal büntette a favorit.

Towers of Doom-ot viszonylag nagy magabiztossággal és fix 1 szint különbséggel vezette a Nice-Gaming, amit természetesen be is húztak. Ezt követte Infernal Shrines, ahol ötödik szintig még kiélezett küzdelem zajlott, egészen az első punisher-ért folyó harcig, amit a Dust in Hoffman nyert meg, s ezután a snowball effektet, s az előnyüket kihasználva, kiegyenlítettek. 

A harmadik pályán, Volskaya Foundry-n, a kezdeti Nice-Gaming fölényt egy erőteljes Dust in Hoffman visszatérés követte, köszönhető "objective" fókusznak, így a meccs során többször is el tudták hozni a mech-et. A pálya adottságaiból kifolyólag a harcok, és a végkimenetel is elhúzódott. Mindkét csapat érezte, hogy kritikus pontja lesz ez a győzelem a végső eredménynek. A 33. percben vetett véget a Nice-Gaming a huzavonának, de még így is a leghosszabb magyar tétmérkőzésként emlegették a kommentátorok ezt a küzdelmet.

Azt lehetett hinni, hogy a Dust in Hoffman feladja a küzdelmet, és a Battlefield of Eternity már csak egy laza levezetés lesz a Nice-Gaming-nek, de olyannyira nem így lett, hogy több hibás csapatharcot láthattunk Karciéktól, mint előtte bármikor, amit Dobosék szépen kihasználtak, s végül elhódították a negyedik pályát.

Végül az N6 kerekedett felül ellenfelén, ezzel pedig megnyerték a Rising-Challenge-t, de csupán egy hajszálon múlt a győzelmük! Ez is bizonyítja, hogy egy rendkívül izgalmas és méltó döntőnek lehettünk szemtanúi, és bízunk benne, hogy mihamarabb visszatér a magyar liga, a magyar csapatokkal, és versenyzőkkel együtt! Gratulálunk még egyszer minden indulónak!

Kövess Minket!