Legjobb társak és ellenfelek Fenix-nek

Legjobb társak és ellenfelek Fenix-nek

Tudd meg, hogy kikkel veheted fel legjobban ellene a versenyt, és azt is, hogy kik a legfőbb szövetségeseid!

A CriticKitten's elemzője a HGC 10. hetét vette alapul mind Európában, Amerikában, és Koreában, hogy adatokat gyűjtsön Fenix-ről. A március 27-én megjelent bitang erős távolsági auto-attacker -aki ráadásul rendelkezik egy dive-ra vagy menekülésre alkalmas képességgel- azonnal az "instaban" kategóriába esett, egészen az április 18-án érkezett gyengítéséig. Kezdetben a profik ligájában is magas volt kitiltási aránya, ám ez némileg csökkent, -így a választási aránya, ezzel együtt a népszerűsége is növekedésnek indult. Lássuk hogyan!

Forrás: heroeshearth.com

Az oszlopdiagram jól mutatja, hogy Amerikában váltak igazán nagy rajongójává a karakternek, de a statisztikája így sem lett pluszos. Dél-Koreában igyekeztek minél többször megszabadulni Fenix-től, míg Európában mérsékelt választási aránya volt, ám végül bőven pozitív győzelmi aránnyal zártak az öreg kontinens játékosai.

Most pedig nézzük meg, hogy mely hősöket alkalmazták sikerrel Fenix ellen.

Forrás: heroeshearth.com

Hanzo sikere valószínűleg abból ered, hogy nagy távolságból tud sebzést kiosztani, és a folyamatos nyílzáporban Fenix képtelen pajzsának regenerálására. Garrosh, illetve Maiev szó szerint kiforgatják áldozataikat a komfortzónájukból, tehát képesek kiszedni egy csapatharcból ellenfeleiket, vagy pont ellenkezőleg, behúzzák őket. Anub'arak, Blaze, és Malfurion sikere pedig abból fakad, hogy mindhárom hős képes kábítani, és/vagy csapdába ejteni Fenix-et. Megállapítható, hogy a dive kompozíciók a gyengéi az assassin-nak, ugyanakkor nem minden felállás, mert azoknak a hősöknek, akiknek nincsen valamiféle tömegirányító képessége, rendre alul maradnak vele szemben (ilyen Genji és Sonya).

Tekintsük meg azt is, hogy párban kikkel a legerősebb a StarCraft univerzum hőse.

Forrás: heroeshearth.com

Logikus lenne, hogy olyan hősöket válasszunk Fenix mellé, akik képesek nagy területen lassítani, mint Jania vagy Stukov, és így használjuk kombinációban a "Purification Salvo" végső képességet, amivel letörölhetjük a föld felszínéről ellenfeleinket. A statisztikák mégsem ezt a hipotézist támasztják alá. Azok a hősök teljesítenek jól Fenix-szel, akikről korábban már láthattátok, hogy ellene is jól muzsikálnak. Garrosh, Blaze, és Malfurion képesek kihúzni a csávából, ugyanakkor lekötéseik révén könnyű célpontot adnak az auto-attackernek.

Most hogy megvan a recept, irány a Nexus, és ha mindenféleképpen Fenix köré akarjátok építeni a csapatkompozíciót, akkor jól gondoljátok meg, hogy kiket bannoltok és kiket választotok mellé!

Kövess Minket!