ESL:

ESL: "Nem volt értelme Cobblestone-nal folytatni"

Több játékos is aggodalmát fejezte ki a változás miatt, az ESL versenyigazgatója egy interjúban magyarázta meg a döntést.

Sokakat meglepett az ESL tegnap esti bejelentése, miszerint a jövőheti IEM Sydney-n már Dust 2 lesz a versenypályák között Cobblestone helyett. A játékosok, mint például Robin "flusha" Rönnquist is, arra panaszkodtak, hogy csupán négy napjuk van begyakorolni a pályát, ami édeskevés. Az ESL versenyigazgatója, Jonas "bsl" Alsaker Vikan a HLTV-nek adott interjújában magyarázta meg a döntést, ezt olvashatjátok el alább.

Már Sydney-ben láthatjuk Dust 2-t

Nyolc nap múlva a világ legjobbjai már nyúzhatják Dust 2-t élesben is!

HLTV: Miért döntöttek úgy, hogy ilyen közel az IEM Sydney-hez beteszitek Dust 2-t, miközben a csapatoknak alig van ideje gyakorolni?

bsl: Ezen a ponton nem volt sem jó lehetőség, sem jó időzítés. Mindannyiunknak erős jelzés, hogy a Valve betette az aktív versenypályák közé, hiszen hamarosan indulnak a Major selejtezők és nekünk is lesz két versenyünk a következő három hétben. Szinte minden héten lesznek versenyek a nyári szünetig [augusztus]. Nem volt értelme Cobblestone-nal folytatni csak azért, mert ehhez szoktak hozzá, miközben úgysem játszanák már. Mindenkinek ugyanannyi ideje van felkészülni. Ha a csapatok nem érzik kényelmesnek, akkor mindezt megvétózhatják.

HLTV: Milyen folyamatok előzték meg a döntést? Megkérdeztétek a játékosokat is róla vagy az ESL önállóan döntött?

bsl: Mint mindig, most is azzal kezdtem, hogy megkerestem a játékosokat reprezentáló Scott Smith-t [SirScoots-ot]. Eközben belső megbeszélések is folytak. Miután ismét beszéltem Scottal, felkerestem a Sydney-ben versenyző gárdákat, hogy adjanak visszajelzést. A többségük megfogalmazta véleményét, mérlegelte a tényeket; egyenlő idő van a felkészülésre, nincs jó időpont a bevezetésre a versenynaptár miatt és Dust 2 ott lesz a Majorön, ami mindenkinek fontos. Végül nekem kellett meghoznom a döntést. Nem mindig lesz jó vagy népszerű, de úgy gondolom helyesen jártunk el, ha figyelembe vesszük mennyi időnk volt reagálni.

HLTV: Nem gondolod, hogy a csapatok külön megegyeznek és azonnal tiltják majd a pályát mindig?

bsl: A vétózás és használata az egyik legizgalmasabb aspektusa a CS:GO-nak. Az én helyzetemből adódóan óvatosnak kell lennem, hogy milyen véleményt formálok meg a vétózásaikról. Azt teszik majd, ami a legjobb szerintük és a szerveren dől majd el a többi.

HLTV: Hogyan reagáltak a hírekre?

bst: Vegyes a fogadtatás, volt aki örült, volt aki nem. Én értem, hogy ez egy kihívás számukra, de ők komolyan megfizetett profik, szerintem képesek kezelni a helyzetet.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!