Bereznay Dániel bejutott az F1 Esports Series legjobb 40 pilótája közé!

Bereznay Dániel bejutott az F1 Esports Series legjobb 40 pilótája közé!

Egy szenzációs futamot követően behozta a Mercedes-ét a harmadik helyre, ezzel tovább jutott a Pro Draft-ba.

Tavaly robbant be az F1 Esports Series, a londoni elődöntőig pedig rögtön két magyar játékos is eljutott. Az igazán nagy csoda elmaradt, hiszen a fináléba már egyiküknek sem sikerült kvalifikálnia magát, de csüggedésre semmi ok, hiszen 2018-ban visszatért a versenysorozat.

Az online időmérő selejtezős körök már lementek és csak úgy, mint tavaly, most is PS4-en, Xbox One-on és PC-n indulhattak el a versenyzők. Négy esemény állt rendelkezésükre - Shanghai, Baku, Catalunya, Monaco -, platformonként pedig a legjobb 10 idővel rendelkező pilóta továbbjutott a következő körbe. Nagy örömünkre szolgál bejelenteni, hogy van magyar résztvevője a második fordulónak Bereznay "Veloce_FormulaDani" Dániel személyében.

Április 24-én a PC-s tábor le is játszotta a kínai nagydíjat, mely a 25 százaléka volt teljes távnak. A mezőny rendkívül szoros volt, a harmadik helyről induló FormulaDani nagyot küzdve végig meg tudta őrizni ezt a pozícióját. Hol az előtte száguldó G2 Topával, hol pedig a mögötte felzárkózó Enzoval küzdött. A Mercedesben ülő magyar fiatal végig higgadtan és okosan vezetve teljesítette a 14 kört és felállhatott a dobogóra. Az autók között nem volt különbség, az időjárás dinamikusra lett beállítva, ráadásul az  összes segítséget ki kellett kapcsolni. A teljes futamot egyébként alább megtekinthetitek:

Minden egyes futamból a legjobb három versenyző jut be az úgy nevezett Pro Draft körbe. FormulaDani tehát megcsinálta és ott lesz az F1 Esports Series mezőnyében. Itt már a hivatalos Forma 1-es csapatok választanak közülük pilótát. A Ferrarin (ők egyelőre nem tagjai ennek a kezdeményezésnek) kívül bármelyik autónál kiköthet, de egyelőre erre még várni kell, hiszen az összes futamot levezénylik előtte, majd az így továbbjutott 36 játékos bekerül a kalapba a tavalyi vb dobogósok mellé: Brendon Leigh (1.), Fabrizio Donoso Delgado (2.) & Sven Zürner (3.) . Az egyetlen fennmaradó helyről egy Wildcard torna dönt a későbbiekben.

A Shanghai Grand Prix végeredménye:

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!