Minden, amit a Destiny 2 közelgő DLC-jéről tudni érdemes

Minden, amit a Destiny 2 közelgő DLC-jéről tudni érdemes

Úgy néz ki, hogy a Bungie végre összeszedi magát. 

Pont pár napja számoltunk be arról, hogy mennyire nagy bajban van a Destiny 2-ért felelős Bungie, akik youtuberek bevonásával próbálják meg orvosolni a játék történetének hiányosságait. Ennek ellenére azt azért elmondhatjuk, hogy a kiegészítők terén nem állnak annyira rosszul, ugyanis az elsőnek számító Curse of Osiris rendkívül sikeres lett, a második pedig a legújabb híresztelések szerint május 8-án végre megérkezik, -nem is akárhogyan. 


Azt már egy ideje tudjuk, hogy a Warmind névre hallgató DLC a Mars egyik felfedezésre váró területén fog játszódni és ahogy a Destiny-ben már megszokhattuk, számtalan ocsmányságot kell majd a túlvilágra küldenünk, hogy bezsebelhessük értük az olykor speciális exotic-okat rejtő lootokat. Ehhez kapcsolódóan természetesen kapunk új felszereléseket, területeket, illetve hősöket is, na meg új térképeket, amiknek a PvP szerelmesei örülhetnek leginkább. 

A legutóbbi fejlemények szerint a legfrissebb kiegészítőben a Mars olyan szegletébe fogunk eljutni, ahol eddig még nem járhattunk. Ez pedig nem más, mint a Hella Basin nevet viselő sarkvidék, ahol a mesterséges intelligencia tudatra ébredése és az oroszos áthallással bíró Warmind Rasputin szuperfegyver okozza a legnagyobb bonyodalmat. 


A történet központi szereplője az eltűntnek hitt Ana Bray lesz, aki éppen veszettül kutatja a sarkvidéket, miközben igyekszik majd idegenvezetőként szolgálni a játékosok számára és mellette rengeteg egyedi cuccot is vásárolhatunk majd tőle. A sztorival kapcsolatban többet egyelőre nem árult el a Bungie, de azt még igen, hogy egy újfajta publikus esemény is érkezik a kiegészítővel. 

Ez lesz az Escalation Protocol, ami csak azután érhető majd el, ha valaki végigrongyol a kampányon. A feladat viszonylag egyszerű lesz, ugyanis csupán csak túl kell élni a Hive hullámokban érkező ellenségeit, akik között persze megtalálhatunk majd különböző combos bossokat is. A legjobb lootok között - amik a hetedik kör teljesítése után fognak esni - olyan tárgyak lesznek, mint a távolsági és közelharci fegyverként is alkalmazható Valkyrie lándzsa, vagy az első részből sokaknak ismerős Hive kard.

A Bungie azonban gondolt azokra a játékosokra is, akiket teljesen hidegen hagy a PvE és inkább a PvP küzdelmekben látják a potenciált. Nekik két újfajta fejlődési rendszer is lesz, a Valor, illetve a Glory. Előbbi az általunk letudott meccseket fogja díjazni úgy, hogy a vereségekért nem jár majd semmiféle szankció, míg utóbbi csak a kompetitív részen lesz elérhető és az adott játékos győzelem-vereség arányát veszi figyelembe. 

Ugyanakkor hamarosan beindul a harmadik szezon is, amikor is a jó öreg Shaxxtől ingyen cuccokat fogunk kapni és már meg is tudhatjuk majd tőle, hogy mi mindent szerezhetünk meg, ha optimálisan teljesítünk. Egy szó mint száz, igencsak izgalmasnak tűnik a Destiny 2 második DLC-je, de a Bungie-t ismerve várjuk meg szépen a májusi megjelenést és csak azután alkossunk véleményt a játékról.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!