Női szemmel a Heroes of The Storm közösség és a voice chat

Mit tapasztal egy női játékos, ha fent van Voice Chat-en? Nagyobb hatásfokkal figyelünk, vagy inkább ignoráljuk?

A voice chat megjelenését követően osztotta meg tapasztalatait egy női játékos reddit-en, azzal a céllal, hogy bátorítsa nőtársait a belső csevegő program használatára. Állítása szerint a győzelmi rátája relevánsan nőtt, és a beszólogatások mértéke sem akkora, mint elsőre hitte.

"Meg kell nyugtatnom mindenkit! A voice chat nem olyan rossz, mint amilyenre elsőre számítani lehet. Jóval több beszólogatásra, támadásra számítottam. Sok online játékkal játszottam már, és őszintén mondom, a HoTS közösség az egyik legjobb!"

Legyen bármennyivel is jobb, mint más közösségek, azért szexista beszólásból itt sem volt hiány, ám ezek főleg tét nélküli mérkőzésekre korlátozódtak, és csupán 15-25 százalékát érintette a meccseknek.

"Jó volt érzékelni, hogy ha meg mertem szólalni, akár irányítani is játékon belül, akkor többnyire hallgattak rám. Ha pedig egy fiú haverommal játszom, aki folyamatosan visszaigazol, hallgat a játékon belüli tanácsaimra, akkor a többiek még hamarabb odafigyelnek rám."

forrás: www.theodysseyonline.com

Ha nem jön össze valami a játékban gyakran "tiltelünk", -ami annyit jelent, hogy dühünkben, idegeskedésünkben képtelenek vagyunk a jó döntéseket meghozni. Ilyenkor egy jó irányító -aki magas empátiával bír- megmentheti a bukottnak hitt mérkőzéseket. 

"Azt is megfigyeltem, hogy képes vagyok a tiltelésből visszahozni a csapattársaimat, ha elkezdem őket megnyugtatni, sőt becézni, mint pl.: Nyugi szívem, nem lesz gond, visszahozzuk!"

A beszámolóban természetesen az is szerepel, hogy a bűnbak keresésekor is könnyű célpont egy női játékos, de az író nem győzi kihangsúlyozni, hogy ezekkel a reakciókkal ritkábban találkozott, mint a megerősítő, pozitív visszhangokkal. Van azonban egy aspektusa a közös játéknak, ami valóban bosszantó lehet.

"Szörnyű a női gamer létbe, hogy sokszor csak azért akarnak veled egy játszani, mert nő vagy, és így akarnak ismerkedni, miközben én csak játékbeli haverokat keresek. Vannak, akik utánad nyomoznak játékon kívül, hogy kiderítsék, hogy ki vagy."

Sajnos azóta törölte magát a reddit-ről a beszámoló készítője, mert rengeteg támadó jellegű hozzászólást kapott.Ez már csak azért is furcsa, mert nekünk egy remek esettanulmánynak tűnik inkább a beszámoló, mintsem panaszkodásnak, vagy a HoTS lehúzásának, -főleg, hogy többnyire hasznos tanáccsal, és pozitív visszajelzésekkel szolgált!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!