A League of Legends még egy lépéssel közelebb került a 2024-es Olimpiához!

A League of Legends még egy lépéssel közelebb került a 2024-es Olimpiához!

Öt másik játékkal együtt már biztosan ott lesz az idei Ázsiai Játékokon a League of Legends.

Rengeteg anyagunk született már az olimpia-e-sport témakörben, amelyek rendre valamilyen fejleményről szólnak az ügyben, hogy az elektronikus sportok (bemutató)sportként szerepelhessenek a 2024-es Párizsi Olimpiai Játékokon. Hogy lesz-e, arra a válasz röviden: szinte biztos. Erről már készítettünk egy átfogó anyagot, amit ide kattintva olvashattok el.

Előrehaladott tárgyalások folynak arról, hogy az e-sport is ott legyen a 2024-es párizsi olimpián

dan1 | 18/04/28 16:45 Rengeteg írás született már az e-sport és az olimpia kapcsolatáról, avagy arról, hogy a nívós sporteseményen ott lehet-e a sportág, vagy nem. Nagyon sokan kifejtették már ezzel kapcsolatban a véleményüket, többek között a NOB elnöke, Thomas Bach és a volt olimpikon Angela Ruggeiro is.

A 2018-as (és 2022-es) Ázsiai Olimpiai Játékokon pedig biztosan lesz e-sport, mint bemutatósport, ahol összesen 6 játékban mérkőzhetnek meg a kontinens legjobb e-sportolói. A nyár végi rendezvényen a League of Legends, a HearthStone, a StarCraft 2, a PES 2018, a Clash Royale és az Arena of Valor kap helyet - erősítette meg az Ázsiai E-Sport Szövetség (AeSF). Az indonéziai sportesemény Ázsiában a második legnagyobbnak számít a hagyományos olimpia után, ezt is a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szervezi, ázsiai sportolóknak. A verseny augusztus 18-án kezdődik, és szeptember 2-án végződik.

Arról, hogy ne valami kaotikus LAN süljön ki az egészből, a Riot Games fog gondoskodni, aki szorosan együttműködik a szervezőkkel, hogy minél színvonalasabb versenyt rendezhessenek, a régió (vélhetően) legjobb csapataival. Egyelőre azonban elég kevés információ áll rendelkezésünkre a tornát illetően, egyelőre csak azt tudjuk, hogy 8 csapatos lesz. Indonézia automatikusan meghívást kapott, míg Délkelet-, Dél-, Közép-, és Nyugat-Ázsiából egy-egy csapat juthat le a versenyre, a kelet-ázsiai régióból pedig három - tekintettel az ottani erőviszonyokra.

"Megtiszteltetés számunkra, hogy a League of Legends is ott lehet az Ázsiai Játékokon. Az olimpián egy ország (vagy régió) képviselése minden sportoló álma, ezzel a lépéssel közelebb kerültek az e-sport legjobbjai is eme álom beteljesüléséhez. Csodáljuk és tiszteljük az olimpiai mozgalom értékeit és várjuk, hogy támogathassuk az Ázsiai Olimpia Bizottságot abban, hogy ez a verseny minél jobb legyen." - mondta Jarred Kennedy, a Riot merchandising és licencért felelős igazgatója.

A játékválasztás pedig hosszútávon is érdekes lehet, mivel valószínűleg még a NOB-nak sincs elképzelése arról, hogy milyen játékokat vigyen Párizsba, hiszen szinte egyik sem tükrözi az olimpia egyik fő alapelvét, a "békét" - ezt Thomas Bach mondta egy korábbi interjúban. A mostani eseményükkel valószínűleg azonban már puhatolóznak. Érdekes, hogy az olyan nagy címeket kihagyták, mint a CS:GO, a Dota 2, vagy az Indonéziában nagyon népszerű MOBA, a Mobile Legends: Bang Bang.

Mindenesetre kíváncsian várjuk, hogy mi sül ki belőle és remélhetőleg egy színvonalas eseményt láthatunk.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!


Kövess Minket!