Tudj meg mindent a Call of Duty: Black Ops 4-ről!

Rengeteg információ látott napvilágot a tegnapi hivatalos bemutatón. 

Azt valószínűleg már mindenki megszokta, hogy a húsvéti nyuszi, a Mikulás és a Jézuska mellett a Call of Duty is minden évben tiszteletét teszi köztünk, amit idén október 12-én fogunk megkapni PC-re, PlayStation 4-re és XBOX One-ra. Tegnap tartották a hivatalos bemutatót, ahol rengeteg információt árultak el az ősszel érkező játékkal kapcsolatban.


Az már biztos, hogy az eddigi évek gyakorlatával ellentétben nem lesz rendes sztorimód, -helyette viszont kapni fogunk Black Ops solo küldetéseket, amik során közelebbről is megismerhetjük a többjátékos szekcióban játszható karaktereket a Black Ops 2 és a 3 között játszódó időszakban. Lényegében ezek olyan kisebb missziók lesznek, ahol gyakorolhatjuk a Specialist-nek nevezett szereplők képességeit, miközben különböző kihívásokat teljesítünk.


Egyáltalán nem meglepő a játék készítőinek húzása, ugyanis azok a pár órás egyjátékos kampányok az utóbbi időkben igencsak harmatosnak bizonyultak és a rajongók tetszését sem érték sokszor el. A trendeknek megfelelően a Black Ops 4 kap saját battle royale módot is kap - ez lesz a Blackout -, ami már a megjelenéskor elérhető lesz és állításuk szerint 1500-szor nagyobb területet fog jelenteni, mint egy átlagos Call of Duty pálya


Nem maradhat el az aktuális részhez kapcsolódó zombimód sem, ami igencsak érdekes koncepcióval érkezik, hiszen visszautazunk a gladiátorok idejébe, ahol egy olyan rendet ismerünk meg, akik szeretnék nyomorba dönteni az emberiséget. Miután itt kitisztítottuk a terepet utazunk tovább a 20. század elejére, ahol ugyancsak rendet fogunk rakni az élőhalottak között.

Az októberi megjelenéskor 3 játszható map lesz elérhető - így eljutunk a Colosseumba, egy óceanjáró hajóra, valamint egyik régi kedvencünkre -, amiket a szokásokhoz híven különböző nehézségi szinteken vihetünk végig. Természetesen lesznek hozzájuk tutorialok, több mint 100 féle custom mód és a Callings névre hallgató online kihívások is. 


A legtöbb rajongó által favorizált többjátékos módban lesz minden, ami szem-szájnak - és persze pénztárcának - ingere: visszatér például egyik kedvenc szereplőnk, Ruin, aki a Deus Ex-ből ismert Adam Jensen-t megszégyenítve képes a földbe csapódni, valamint alternatív Roadhogként tudja magához húzni az ellenfeleit. A készítők szerint a csapatjáték minden eddiginél fontosabb lesz - Isten óvjon minket -, ami miatt jól fog jönni Crash is, aki a pályára lerakott csomagjával tudja gyógyítani társait. 

Widowmaker utódjával is megismerkedhetünk majd, ugyanis érkezik Recon, aki képes átlátni a falakon és a társai is észrevehetik így a közelben tanyázó riválisokat. Fegyverek terén talán senkit nem fog meglepni, hogy ismét rengeteg kiegészítővel láthatjuk majd el őket, viszont a visszarúgásuk lényegesen barátságosabb lesz. Külön érdekesség, hogy az életerőnk nem fog magától visszatöltődni, ezért ilyen esetekben egy eszközt kell használnuk erre, ami közben sebezhetőek leszünk. 


Elsőre váratlanul hangzik, de a Call of Duty: Black Ops 4 nem fog Steamen megjelenni, hanem kizárólag a Battle.net rendszerében érhető el, ami jobban belegondolva szépen bővíti a kiadó szélesebb kínálatát, amit anno a Destiny 2-vel kezdtek el. 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!