Túl durva lenne a We Happy Few? - Ausztráliában nem jelenhet meg a játék

Túl durva lenne a We Happy Few? - Ausztráliában nem jelenhet meg a játék

Nem jelenhet meg a játék Ausztráliában, –és ennek meg is van az oka. 

A We Happy Few már 2016 óta early acessben van Steamen. A játékot nagyban inspirálta a Bioshock sötét és mély világa, ami meglátszik, de így is egy teljesen egyedi hangulatot kapunk. We Happy Few-t idén januárban akarták kiadni, de elcsúsztatták nyárra, viszont ahogy már említettem elérhető korai hozzáférésben PC-re és Xbox-ra is, viszont PS-re csak a teljes kiadással jön, mivel tudjuk, hogy a Sony nem komálja a félkész játékokat.

A játék története alapján, ha az ember szed "boldogság tablettát", akkor normálisan látja a dolgokat, ezért az egész város ezt csinálja és a mi főszereplőnk meg akar onnan szökni. Ezt a helyi Ausztrál korhatárbesorolási bizottság, a drogok használatára való nyílt buzdításnak vette és ezért senkinek sem ajánlott kategóriába rakta, ami azt jelenti, hogy nem lehet árusítani az országban és, ha ezt nem bírálják felül, akkor ez így is marad, ami nagy pénzveszteség lehet a sutdiónak.

Ausztráliától nem szokatlan az ilyen tiltás, mert 2013-ban szigorú törvény javaslatokat fogadtak el és azóta minden játékot, amiben általuk durvának bélyegzett dolgok vannak –lásd drogok vagy szexizmus– azoknak előszeretettel tagadják meg a kiadását. Ezen a tiltólistán található még a Saint Row 4, State of Decay, Hotline Maimi 2, valamint a South Park: Stick of Thruth.

KÖVSS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!