Tényleg elképesztően sokan játszanak a Fortnite-tal?

Tényleg elképesztően sokan játszanak a Fortnite-tal?

Nehéz kérdés, hiszen az Epic mostanában már nem tette közzé a számokat, de egy-két információból könnyedén megbecsülhetjük a folyamatosan növekvő játékosbázist.

A Fortnite Battle Royale módja 2017 szeptember 26-án jelent meg. Azóta rengeteget fejlődött, hiszen egészen elképesztő mennyiségű embert tudott bevonzani, és így az idei év egyértelmű sikersztorijává nőtte ki magát. Erre rátett egy lapáttal a fejlesztők hozzáállása is, és a Marvellel kötött megállapodás, –ami miatt egy hétig akár Thanos bőrébe is bújhattunk. Természetesen, más tényezők is sokat dobtak rajta, hiszen Drake és Ninja közös streamje, vagy éppen a nemrég bejelentett 100 millió dolláros jövő évi e-sport összdíjazás is bőven hozhatott új játékosokat.

Az Epic Games 100 millió dolláros összdíjazással támogatja a Competitive első évét

Igen, jól hallottátok: 100 millió dollár, ami, az e-sport történelmében példátlan összeg!

A kérdés viszont adott: mennyien játszanak nagy átlagban a játékkal, és mennyi lehet az egyszerre játszó játékosok számának a rekordja? Ezt pontos adatok nélkül nagyon nehéz megtippelni, hiszen nem csak PC-n, konzolon és telefonon is rengetegen játszanak a Fortnite-tal. Az egyetlen támpontunk az amit még februárban az Epic elárult nekünk: sikerült rekordot dönteni, ami azt jelenti, hogy 3,4 millió egyszerre játszó játékossal operáltak. Azóta megjelent iOS-re is a játék, plusz eltelt jó pár hónap; így előfordulhat, hogy ez a szám mára elérheti a 4-5 milliót is, ami egészen elképesztő adat, főleg egy shooter játékban. Mindezt úgy érték el, hogy Kínában még mindig nincs komolyabb szervere a játéknak, de ezen már dolgozik a Tencent. Természetesen, nem is igazán a csúcs számít, hanem az, hogy hány játékosuk van összesen. Utoljára január közepén nyilatkoztak erről publikusan, akkor azt mondták, hogy 40 millióan kóstoltak már bele a Fortnite-ba, azóta ez a szám csak emelkedett. Emellett, egyes források szerint mostanra, akár a 12-13 milliós játékosbázist is elérték, –ami tényleg egészen elképesztő adat.

40 millió játékosnál jár a Fortnite!

Hihetetlen számokat produkál a Fortnite, és ezen kívül még egy újabb rekordot is megdöntött.

A jövőre tekintve is folyamatos növekedést várhatunk, hiszen még csak most fog megérkezni a Fortnite Androidra, ami mellett a kínai terjeszkedés is halad előre. Arra nem merünk fogadni, hogy akár a League of Legends játékosbázisát is elérheti az évek során a Fortnite, de az biztos, hogy ez a szám folyamatosan növekedni fog. A játékosszám persze nem minden, de mivel az Epic egy egészen elképesztő, –100 millió dolláros– nyereményalappal is megtámogatja a játékot; így nehezen tudom elképzelni, hogy a közeljövőben csökkenne a játékosbázis.

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!