40 millió játékosnál jár a Fortnite!

40 millió játékosnál jár a Fortnite!

Elképesztő számokat produkál a Fortnite és ezen kívül még egy újabb rekordot is megdöntött.

Az Epic Games Battle Royale játéka óriási sikert aratott a tavalyi évben és ez idén csak egyre jobban fokozódik. 

Az egész sztori október 11-én kezdődött, amikoris a játék elérte a 10 millió játékost. Pár nap alatt rengeteg játékost gyűjtött be a Fortnite Battle Royale módja és ez még csak a kezdet volt. 3 nap alatt 7 millióról 10 millióra nőtt a playerek száma, szóval erre tényleg senki nem volt felkészülve.

Már 10 millióan nyúzzák a Fortnite-ot!

A két hete megjelent Battle Royale mód nem várt sikert hozott az Epic-nek.

Október 31 - A Fortnite eléri a 800 ezer egyidejű játékost és ezzel saját abszolút rekordot állít fel. Erre annyira nem voltak felkészítve a játék szerverei, hogy azok azonnal össze is omlottak és a fejlesztőknek bőven akadt dolguk. Szerencsére viszonylag gyorsan orvosolni tudták a hibát és folytatódhatott a játék. 

Alig hat nappal később november 6-án már 20 millió játékost számláltak. Itt már kezdte beérni a PUBG-t az Epic Games játéka és kevesebb, mint egy hónap alatt 10 millió új játékost gyűjtött be. A legfőbb oka az volt ennek az iszonyú növekedésnek, hogy egyrészt ingyenes, másrészt pedig 3 platformon is játszható. Természetesen az is egészen hihetetlen, hogy milyen sok játékost gyűjtöttek konzolokon is. 

Bő egy hónappal később, pontosabban december 8-án már 30 millió playernél jártak és újabb rekordot állítottak fel az egyidejű játékosok számában, ugyanis azon a hétvégén 1,3 millióan játszottak egyszerre. A fejlesztők talán ebben a pillanatban hitték azt, hogy már elérték a csúcsot, pedig ez még közel sem volt a csúcshoz. 

Most eltelt egy újabb hónap és újabb plusz 10 millió játékos választotta a Fortnite-ot, ami azt jelenti, hogy január 16-án elérték a 40 millió játékost is. Eric Williamson a játék egyik fő fejlesztője sem hitt a szemének. Ő csak annyit mondott, hogy egész egyszerűen le vannak nyűgözve. Természetesen ezt kihívásnak veszik és még jobbá szeretnék tenni a játékot. Szinte minden héten kapunk egy újabb frissítést.

Fortnite: új várost, valamint több kisebb városrészt is kaptunk

A fejlesztők egy kicsit felakarják turbózni a mapot és eddig nagyon úgy tűnik, hogy sikerrel is fognak járni.

Fontos megjegyzés: az új map ezen a héten CSÜTÖRTÖKÖN, azaz január 18-án érkezik!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!