Hamarosan megérkezik a Sandbox mód és az 50v50 akár örökre is bent maradhat.

Hamarosan megérkezik a Sandbox mód és az 50v50 akár örökre is bent maradhat.

Természetesen emellett még egy rahedli változás jön, amit egy hosszú posztban árult el nekünk az Epic Games.

Az Epic Games eddig is méltán híres volt arról, hogy heti rendszerességgel iszonyat sok újdonságot vagy frissítést hoz. Ezúttal kicsit előrevetítették nekünk, hogy mit is várhatunk a következő hetekben, ami tényleg nem egy apró lista. Rengeteg régóta kért funkció kerül majd be, amivel egy kicsit még még inkább megkönnyíti az életünket az Epic, de nézzük is meg, hogy miről van szó:

Controller

Nem megyünk bele teljes mélységében, hogy az Epic mit szeretne javítani pontosan a konzolokon, de a tervek között egyértelműen szerepel a Builder Pro és Turbo Building fejlesztése, emellett a következő frissítéssel kikapcsolhatjuk az aim assistot editelés közben, amiért rengeteget panaszkodtak a konzol játékosok. Végül pedig szeretnének teljesen egyedi bindeket is adni a játékosoknak, amivel oda rakhatunk minden egyes funkciót ahova csak akarunk, de ez még bőven tesztelés alatt áll, így kérdőjeles, hogy melyik frissítéssel érkezik meg.

LTM-ek és tárgyak

Az LTM-eket eddig arra használták, hogy új tárgyakat és módokat próbálhassunk ki limitált ideig. Ettől függetlenül hallották a visszajelzéseket az 50v50-vel kapcsolatban és jelenleg is azon dolgoznak, hogy ez a mód végleg bekerüljön!

Solo Showdown

Megtették az első lépést a versenyszerű Fortnite felé a Solo Showdown-nal. Egy külön játékteret alakítottak ki azon játékosoknak, akik versenyezni szerettek volna és még rengeteg visszajelzést is kaptak arról, hogy ez mennyire működött jól, aminek nagyon örülnek.

Jetpack

Ezen a héten limitált ideig bekerült a Jetpack. A céljuk az volt, hogy olyan tárgyak kerüljenek be a játékba, amik komolyan megváltoztatják az alapmechanikákat. Közelről figyelik a visszajelzéseket és az adatokat, amiket összegyűjtöttek. Emellett a Close Encounters LTM-ben is láthatjátok majd.

Playground LTM (v1)

A Playground LTM ugyanúgy a Battle Royale pályára fog spawnolni minket csak egy-két csavarral.

Annyit harcolhatunk és építkezhetünk amennyit akarunk, mindezt sokkal több időn keresztül: ezzel megismerhetjük a pályát és akár gyakorolhatunk is. Mindegyik treasure chest-et és ammo crate-et megtaláljuk majd a mapon. Emellett a csapattársainkat is megölhetjük, így akár komoly 1v1-eket is játszhatunk barátainkkal. Egyszerre maximum négy játékos nyomulhat ebben módban és ezúttal nem lesznek más csapatok. Emellett pedig jóval több lámát találhatunk a pályán. Az itt elért statok és challange-ek persze nem számítanak bele a statisztikákba.

Összegezve ez egy igazi sandbox mód, ahol kiélhetjük a kreativitásunkat!

Teljesítmény

Amikor hazaérsz a munkából vagy az iskolából azt szeretnék, ha már az első Fortnite meccsedet is olyannak éreznéd, mint az utolsót. A teljesítmény az egyik legfontosabb dolog számukra, –ezért mindig azon vannak, hogy a játék ezen aspektusát fejlesszék.

Ezúttal sem untatnánk a felesleges részletekkel; a lényeg az, hogy az apró szaggatásokat (tehát a stutteringet vagy hitchinget) fejlesztették picit a 4.1-ben, de még mindig van hova fejlődni, így ezen is keményen dolgoznak. Emellett sikerült kicsit optimalizálni a töltési időket, nagyban javítottak a szerver oldali teljesítményen, így a meccs vége felé, akár 30 fölé is mehet a tickrate. A következő frissítésekkel viszont inkább azt szeretnék megoldani, hogy a komolyabb LTM-ek, mint például az 50v50, ne laggoljon annyira és a lövéseink odamenjenek, ahova mi azt szeretnénk. Emellett a kliens hálózaton és a szerver kapacitásán is jókorát fejlesztettek.

Életszínvonal

Kihívások meccs közbeni megtekintése

A következő keddi frissítés, tehát a 4.3 után már a meccs közben is megtudjuk tekinteni a kihívásainkat, így pontosan tudjuk majd, hogy miből mennyit kell még elérnünk.

Játékon belüli jelzések

Néha úgy érezhetjük, hogy a minimapra tehető jelzések egy kicsit kevésnek bizonyulnak és folyamatosan meg kell miatta nyitnunk a térképet. Éppen ezért jelenleg is azon dolgoznak, hogy egy olyan funkciót találjanak ki, ami könnyebben látható a játékon belül is.

A győzelem pillanata

Amikor megnyerünk egy mérkőzést annak sokkal nagyobb felhajtással kéne végződni, mint a jelenlegi felirat. Ezért szeretnék egy kicsit felfrissíteni és sokkal érdekesebbé tenni.

Jobb hagyományos és függőleges hang

A 4.2-es frissítés hozott egy kis javulást ebben, de szeretnénk kicsit tovább fejleszteni a felettünk és alattunk hallható hangok minőségét. Tudjuk, hogy még mindig nehéz megítélni, hogy felettünk vagy éppen alattunk van az ellenfél, így jelenleg ezen is dolgozunk.

Magas felbontású mini map

A jelenlegi mini map egy kicsit pixeles, amikor ráközelítünk, így hamarosan ezen is javítanak majd, hogy a pálya minden egyes részletét láthassuk.

A néző UI javítása

Jelenleg ez a funkció rengeteg információt nélkülöz a HUD-on. Ezeket mindenféleképpen meg akarják jeleníteni majd a spectator UI-n:

  • Inventory
  • Lőszer
  • Célkereszt
  • Edit
  • Jelzések és iránytű

Skinek

Jelenleg szinte minden skin pénzbe kerül vagy a Battle Pass-szal elérhető csak. Ezen szeretnének javítani és egy olyan rendszert kitalálni, ahol a játékidőddel szerezhetsz kinézeteket. Ezen még bőven dolgoznak, úgyhogy kicsit később számítsatok rá.

Így reagált az e-sport világ krémje a Fortnite masszív, 100 milliós összdíjazására

Wolfi | 18/05/22 12:43 Tegnap egy hatalmas hír látott napvilágot a Fortnite fejlesztőitől, az Epic Games-től. Nyilatkozatukban azt írták, hogy 2019 lesz a Fortnite első kompetitív éve, amit egy egészen elképesztő összeggel; 100 millió dollárral támogatnak.

Replay

Rengeteget javítanak a következő hetekben a Replay-en is, hiszen bekerül pár új kamera funkció és egy x-ray is, emellett pedig tényleg egy csomó javítás érkezik, amik elengedhetetlenek a Celebrity Pro-Am-hez, ami június 12-én kezdődik, így valószínűleg a jövőheti vagy az azutáni frissítéssel ezek meg is érkeznek.

Ezúttal tényleg nem szórakoztak az Epic-nél is mindent elárultak, amin jelenleg dolgoznak. Emellett persze számítsunk arra is, hogy új tárgyak is érkeznek a szokásukhoz híven, így még okozhatnak meglepetéseket a következő frissítések.

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!