Riport: A Gambit lecseréli seizedet

Riport: A Gambit lecseréli seizedet

Az értesülések szerint igen közel járnak egy másik játékos leigazolásához a Gambitnél.

A 23 éves Denis "seized" Kostin gambites kalandja sem tart túl sokáig, ha igazak a Flickshot.fr értesülései. Az orosz játékos helyére ugyanis új tagot igazolhat a szervezet Nikolay "mir" Bityukov személyében, és már nagyon közel vannak hozzá, hogy aláírjon.

A változásnak voltak előjelei: nem is oly régen kiderült, hogy Mihail "Dosia" Stolyarov átveszi seizedtől az irányítói szerepet. Most azonban –hogy teljesen elengedi a Gambit az orosz játékost– sorsa ismeretlen. Twitteren azt ígérte követőinek, hogy jövő héten beszámol a történtekről, ill.a folytatásról.

A CIS régió egyik feltörekvő tehetségének tartják mirt, akit a Vega Squadron múlthónapban ültetett kispadra Sergey "keshandr" Nikishin társaságában. 2016 novembere óta volt a szervezet kötelékében, azóta pedig olyan eredményeket ért el, mint két Majorszereplés, valamint kínai topversenyeket is nyertek. A tavalyi évben 1.18-as HLTV ratingje volt LAN-on, amit ha a Gambitben is tud hozni, remek fejlesztést jelent tűzerőben majd –bár továbbra is remek kérdés, hogy miért nem próbálnak inkább egy rendes irányítót szerezni ahelyett, hogy néhány havonta váltogatják egymás között Danylo "Zeus" Teslenko távozása óta a pozíciót.

Mir egyébként éppen debütál az ESl One Köln európai selejtezőjében, a Heroic ellen. Hivatalos bejelentés így sincs még, csakis beugróként tüntették fel ott. Viszont ha az megtörténik és mir lesz a Gambit új ötödik embere, akkor az alábbi felállással először a StarSeries i-League 5. szezonján találkozhatunk majd LAN-on, mely hétfőn startol és egészen vasárnapig tart.

Abay "Hobbit" Khasenov
Dauren "AdreN" Kystaubayev
Rustem "mou" Telepov
Mihail "Dosia" Stolyarov
Nikolay "mir" Bityukov

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!