A Sportolók Alternatív Sulija gamer tagozatot is indít szeptemberben

A Sportolók Alternatív Sulija gamer tagozatot is indít szeptemberben

Az iskola 2018 szeptemberében nyitja meg a kapuit, és nemcsak az él-, hanem az e-sportolók is helyet kapnak az iskolapadokban.

Sokan tudják azt, hogy a sportot –főleg a versenyszerű komoly sportot– nehéz összeegyeztetni azzal, hogy valaki iskolába jár. A diákoknak nehéz egyensúlyozni a két világ között, és általában az egyik oldal kevesebb figyelmet kap. Vagy romlik a tanulmányi átlag, vagy a versenyeredmények maradnak el. Persze az előbbi eset sokkal gyakoribb, mert a szülők unszolására a legtöbben inkább a leckére fordítják a több figyelmet. 

Azonban a Sportolók Alternatív Sulija azt tűzte ki céljául, hogy ezen változtasson. Hogy az élsportolóknak ne kelljen választani a versenyek és a tudás megszerzése között. A kezdeményezés olyan családoktól indult el, ahol ez a helyzet már fennáll, és valamilyen megoldást kerestek erre. A kezdeményezés pedig nagyon gyorsan értő fülekre talált és az egész ma már odáig jutott, hogy egy teljes alapítványi iskola kezdi meg a működését a szeptemberi tanévvel. A program vezetői a modern tanulási módszereket úgy ötvözték a hatékony időbeosztással és a modern technológiával, hogy a nagyobb hiányzások is könnyedén kezelhetőek legyenek. 

Az pedig számunkra is egy érdekes adalék, hogy a tanárok nem feledkeztek meg az e-sportolókról sem. Számukra külön tanulócsoportok indulnak, aminek több pozitív hatása lehet. Ebben a pillanatban a magyar körülmények között az egyik legnehezebb kihívás egy feltörekvő gamernek, hogy megfelelő időt találjon a gyakorlásra, megismerje a csapattársait és összecsiszolódjon velük. Viszont, ha már az iskolában is egy padban, osztályban vagy egy épületben élik a mindennapjaikat, akkor akaratlanul is kialakul a kapocs, amire szükség lehet. Ezen kívül az iskola nem csak a játék oldaláról közelíti meg a gyerekeket, megismertetik velük az e-sport piacot, az ottani karrier lehetőségeket és mechanikákat. Amivel azt segítik elő, hogy az élsport mellett akár egy másik alternatív karriert is elkezdhessen a kérdéses diák. Erről egyébként további információt az iskola honlapján találhattok, a következő linken. Egyébként, ha valakinek az egész felkeltette a figyelmét, akkor az iskola egy tájékoztatást tart, amire mindenképpen érdemes elmenni.

Sportolók Alternatív Sulija - Interaktív szülői tájékoztató 2.

Sportolók Alternatív Sulija - SAS Budapest - szülői tájékoztató! Ha te is azok közé tartozol, akik szerint a versenysportoló fiatalok megérdemelnek egy...

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



E-sport életmód - Ismét megrendezik a HUNESZ e-sport konferenciáját - Jön az ESTB!

A második önálló konferencia célja többek között az e-sportban lévő karrier lehetőségek bemutatása, a hazai és nemzetközi e-sport közösségben folyó tudományos jellegű diskurzus élénkítése, nagy hangsúlyt fektetve az e-sport gazdasági-társadalmi hatásaira, azok előnyeire.