Elvonókúrára került egy 9 éves kislány a Fortnite-függősége miatt

Elvonókúrára került egy 9 éves kislány a Fortnite-függősége miatt

Egy nagyon szomorú történet következik!

Ahogy tartja a mondás: Jóból is megárt a sok. Ez tökéletesen igaz az élet minden területére, –a játékok világára meg aztán pláne. Mindannyian játékosok vagyunk, mindannyian imádjuk őket, de tudnunk kell hol a határ. Egy brit kislány ezt nem tudta; most pedig egy rehabilitációs kezelésen vesz részt.

Final Fight és Score Royale névre keresztelt LTM-eket találtak a játék fájljai között

Ezenkívül van még egy "Score Royale" nevű is. Nagyon közeledik ismét a végjáték, az Epic láthatóan gőzerővel készül rá!

A kislány a szüleitől január magasságában kapott egy Xbox One-t, az első játék pedig, amit letöltött az a Fortnite Battle Royale volt. Eleinte nem is volt vele semmi probléma, márciustól azonban különösen sok időt kezdett el a játékkal tölteni, a jegyei folyamatosan romlottak, elaludt az iskolában az éjszakai mérkőzések miatt. Amikor a szülők beszélni akartak a gyermekükkel erről a problémáról, hirtelen agresszívvá vált, és vitatkozni kezdett velük. A kislány minden hónapban 50 fonttal, nagyjából 18 ezer forinttal rövidítette meg a családi kasszát, hogy skineket és egyéb tartalmakat vásárolhasson magának a játékban. Az agresszivitása egyre csak fokozódott; amikor az apja megpróbálta elvenni tőle a konzolt, a lány megütötte őt.

A szülők limitálni is megpróbálták gyermekük játékidejét –hétköznap egy órára, hétvégén két órára–, ám ez se igazán vált be. A probléma valódi súlya akkor tudatosult bennük, amikor a kislány inkább maga alá csinált, minthogy kimenjen a mosdóba, és néhány percre elhagyja a játékot. A folyamatosan halmozódó problémák, és a tény, hogy gyermekük minden nap legalább 10 órát töltött el a játékkal, megmutatta a szülőknek, hogy itt szakember segítségére van szükség. A kislányt jelenleg egy szenvedélybetegségekkel foglalkozó szakértő kezeli, –aki elmondta, hogy nem ez az első Fortnite esete. Korábban is találkozott már Fortnite-függőségben szenvedőkkel.

A játékfüggőség hasonlóan súlyos probléma, mint a drogfüggőség, nem szabad félvállról venni. A laikusok hallva ezt az esetet valószínűleg ismét a játékot hibáztatnák, pedig a szülői felelősségről is ugyanúgy beszélni kellene. A szint amelyre ez a gyermek eljutott nem pusztán azért alakult ki, mert túl jó volt a játék, –a probléma valószínűleg sokkal mélyebben gyökeredzik.

A játékok fantasztikus dolgok. Mindannyian imádjuk őket, de tudnunk kell mértéket tartani ebben is. Figyeljünk oda magunkra, barátainkra és természetesen gyermekeinkre is.

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!