Itt az első videó az Assassin's Creed Odyssey játékmenetéről

Itt az első videó az Assassin's Creed Odyssey játékmenetéről

A széria legújabb része eddig is ígéretesnek tűnt, a gameplay után pedig egy rossz szavunk sem lehet a játékra.

Szinte óráról-órára jönnek az újabb és újabb bejelentések az E3-ról. Tegnap este a Ubisoft programjának keretében tudtunk meg rengeteg dolgot az Assassin's Creed széria legújabb darabjáról, az Odyssey-ről. Megjelenés, gyűjtői kiadás, majd a végén 45 percnyi gyönyör egy masszív gameplay videóval, –nézzük is, hogy mit tudunk! 

Gyűjtői kiadások

Aki bármilyen gyűjtői kiadást megvásárol, az már október 2-án elkezdheti az ógörög kalandozást, 3 nappal az eredeti megjelenés előtt. Az Ultimate Edition a legkisebb értékű –és egyben a legolcsóbb csomag– a maga 120 dollárjával.01Ezt követi a Spartan Collector Edition, 160 dollárért, mely egy kis szobrocskát is rejt magában Alexiosról.dsadasVégezetül pedig a legnagyobb gyűjtői kiadás a Pantheon Edition, aminek nagyon elkérik az árát: a 220 dollárért (átszámítva kb. 57.000 Ft) cserébe jár a játék Gold Edition-je, egy szoborösszeállítás, fémtok, művészeti album, zenei összeállítás, térkép, valamint játékbeli extra küldetések és felszerelések.dsat32

Megjelenési dátum és infómorzsák

Az Ubisoft elég szerencsétlen a bejelentések terén, ha mondhatni így, –hiszen képtelenek kordában tartani a szivárgásokat. A 2017-es E3 során egy póló buktatta le az Originst, idén egy kulcstartón csúsztak el az Odyssey-vel. Sőt, a PS Store-on keresztül is kaptunk képeket és egyéb információkat, –mindezt még a hivatalos bejelentés előtt. Azonban itt még nincs vége a történetnek, az Ubisoft sajtókonferenciája előtt kiderült az is, hogy mikor fog maga a játék megjelenni. Az Unilad Gaming közzétett egy videót –YouTube-on és Facebookon egyaránt–, ami bár nem volt fent sokáig, de a rajongók így is egy pillanat alatt darabokra szedték.

Új képek szivárogtak ki az Assassin's Creed Odyssey-ről

Eddig is tudtuk, hogy szép lesz az Assasin's Creed, de nem sejtettük, hogy ennyire.

Már maguk a kiszivárogtatott képek és információk is meggyőzőek voltak az Odyssey-ről, a hivatalos bejelentés ettől függetlenül mindenkit érdekelt. A játék legelején el kell döntenünk, hogy női vagy férfi karakterrel szeretnénk játszani, –jelen esetben név szerint Kassandra és Alexios között választunk–, azt követően pedig az egész játék alatt a választott személyt fogjuk irányítani. Erre a választásra egyébként most először van lehetőség az Assassin's Creed történelmében, –és ha ez nem lenne elég, választásunknak megfelelően a történet is megváltozik néhány helyen. A játék fő cselekménye egy a családja által kitaszított személy, aki csak egy kis tiszteletet szeretne kivívni saját magának. Ehhez hozzá kell tenni, hogy a nála lévő Leonidász törött lándzsája ebben nagy segítségére lesz, a jelek szerint maga Leonidász főhősünk nagyapja.

Újból lesznek hajócsaták, ami nem hiányozhat egy ilyen ominózus részből, hiszen óriási játszóteret kaptunk a kalandozásainkhoz. A történetben jobban eltudunk majd merülni annak köszönhetően, hogy a játékot picit szerepjátékosabb formára húzták fel, így a finomított harcrendszer mellett feleletválasztós párbeszédek várnak ránk.

Végezetül, hivatalosan is megerősítették a korábban kiszivárogtatott megjelenési dátumot: még idén megkapjuk eme remekművet PC-re, Xbox One-ra és PlayStation 4-re egyaránt már október 5-én!

A desszertet pedig egy bő háromnegyed órás gameplay szolgáltatja, amit Xbox One X-en toltak 4K-s felbontásban! A videóban a karakter már 18-as szintet ért el, számos különleges felszereléssel. Ehhez nagyjából 14-16 óra játékidőre van szükség. Van a gameplayben minden, ami oda csak kell. Láthatjuk benne a tengeri csatát, a választható dialógusokat is megnézhetjük, –sőt, még maga Szókratész is beugrik egy picit.

Ne feledjétek: Assassin's Creed Odyssey, október 5! Ne maradjatok le az élőszereplős előzetesről sem!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!