Van a Fortnite-ban egy tárgy, ami talán még a füstgránátnál is haszontalanabb

Van a Fortnite-ban egy tárgy, ami talán még a füstgránátnál is haszontalanabb

Vajon melyikre gondolunk? De mi ennek az oka, és hogy lehetne rajta javítani.

Az Epic Games hosszú hónapokkal ezelőtt elmondta, hogy a Fortnite a következő időszakban igen sok tárgyváltoztatáson fog átesni; fegyverek, fogyóeszközök jönnek és mennek majd, mert szeretnék kitapasztalni, hogy melyek azok a tárgyak, amelyeknek igazán van helye a játékban. Több fegyver távozott már a vaultba, a klasszikus SMG, a füstgránát vagy épp a Guided Missile.

Íme egy 5100 mérkőzéssel rendelkező játékos véleménye a jelenlegi metaról

Heldeus | 18/06/14 14:10 A 100T_Parallax névre keresztelt Reddit felhasználó jó eséllyel a világ egyik legtöbb mérkőzését lejátszó Fortnite játékosa. Elmondása szerint az első szezon óta űzi az ipart, de ha a megjelenés napjától számítjuk is, ez akkor is napi 19-20 mérkőzést jelent, ugyanis már 5100 meccsen van túl.

Ha egy tárgy túl gyenge –vagy épp túl erős–, vagy pedig alig használják, az Epic figyelme idővel ráterelődik: alakítanak rajta, vagy kiveszik a játékból. A Bush item szorult helyzetben érezheti magát. Az egyébként roppant érdekes és vicces koncepciójú tárgyat talán még kevesebb alkalommal használják, mint a füstgránátot. Jó, nyilvánvalóan a bokor egy Legendary szintű tárgy, a füstgránát pedig egy Uncommon item volt, azonban a ritkaságuktól függetlenül mindkét tárgyat gyakran otthagyják az emberek. Hányszor futottatok már bele ti is árván elhagyott bokrokba? Meglátod a távolból, hogy fénylik valami Legendary, majd csalódottan konstatálod, hogy egy bokorról van szó.

Sajnos jelenlegi formájában a bokor sokszor inkább csak hátrányt jelent. Mint mondtam, a koncepció zseniális, az ötlet, ami mögötte van hibátlan, –azonban a megvalósítása már kevésbé. Kezdjük is azzal, hogyha felvesszük a tárgyat elég sokat elvesz a látóterünkből. Azt, ami közvetlen előttünk van nem biztos, hogy azonnal észrevesszük. Például egy fal mögül kilépő ellenfelet. Könnyen lehet, hogy el kell eresztenie egy lövést ahhoz, hogy feltűnjön nekünk, hogy ott van.

A másik probléma vele, hogy pontosan arra nem jó, amire kitalálták: az álcázásra. A természetes bokroknak megvan az az előnye, hogy egy bizonyos mértékig szabadon foroghatunk bennük, a karakterünk testhelyzetében minimális változás lesz csak látható. A Bush item viszont rendelkezik azzal a csöppet sem előnyös tulajdonsággal, hogy minden apró rezdülésünkre forog velünk együtt. A nagyobb felület miatt így könnyebben észrevehetnek minket, ami potenciális problémát jelenthet, hiszen mi egy helyben állunk. Ha nem vesszük észre, hogy becéloztak minket, akkor nagy eséllyel nekünk véget is ért a meccs.

De hogyan lehetne ez a tárgy effektívebb? Két nagyon egyszerű lépés elég lenne hozzá.

  • A bokrot használó játékosnak a levelek átlátszóvá válnának felvételkor, így a látóteret nem takarná ki.
  • Amennyiben leguggolunk vele valahova, egy bizonyos fokig szabadon foroghatnánk benne anélkül, hogy a bozótos is forogna velünk.

Ezzel a két egyszerű változtatással máris egy többet használt tárggyá válhatna, a poén kedvéért talán még olyan játékosok is használnák néha, akik amúgy nem szoktak campelni. Természetesen vannak esetek, amikor a Bush használata kifejezetten jól jön; számtalan ilyen videót találhatunk a világhálón, de nem túl gyakoriak. Én magam nem is tudom mikor húztam fel utoljára, –talán karácsony magasságában.

Ti szoktátok használni a Bush-t?

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!