NiKo vezényletével nyert Brazíliában a FaZe!

NiKo vezényletével nyert Brazíliában a FaZe!

Eleinte versenyben volt a mouz, de az öt pályás párharcban jobbnak bizonyult a FaZe.

A hazai közönség nagy bánatára nem jutott be brazil csapat a döntőbe, viszont ennek ellenére egy nagyon jó showt kaptak a helyszínen lévők. A világranglista harmadik és negyedik helyezettje mérkőzött meg egymással egy BO5-ös széria során, ahol mind az öt pálya lejátszására szükség volt. Mind a két gárda egy mix felállással érkezett Brazíliába, ugyanis a FaZe-be a norvég cromen ugrott be, míg a mousesports színeiben oskar helyett n0thing lépett pályára. 

HIVATALOS: Draken csatlakozik a fnatic-hoz

Megegyezett a két svéd csapat, draken immáron hivatalosan is fnatic játékos lett.

INFERNO

Az első pálya Inferno volt, ahol a mouz kezdett a támadó oldalon. Az elején sikerült is egy kisebb előnyt kialakítaniuk, –viszont a FaZe védelme csak ezután erősödött meg, és végül sikerült összekapniuk magukat az első félidőben, amit meg is nyertek 9-6-ra. A mouz CT oldala közel sem volt ennyire jó, ugyanis nem, hogy a szükséges 9 kört, de egyetlen egy pontot sem sikerült szerezniük, míg GuardiaN-ék zsinórban begyűjtötték a 7 kört, amivel meg is nyerték az első mapet, 16-6-ra. Itt nagyon úgy tűnt, hogy a döntőben a FaZe sokkal nagyobb színvonalat képvisel, mint ellenfele, –és hamar véget is ér a döntő.

CACHE

A második pálya első félidejében tényleg úgy tűnt, hogy a FaZe egy teljesen másik szinten játszik mint a mousesports, –ugyanis a T oldalon nagyon nagy előnyre tettek szert és sokan azt gondolták, hogy a mouz egy csúfos vereségbe fog beleszaladni. Viszont 11-0-nál egy kicsit észbe kaptak n0thingék, és szépítésképp az első játékrész utolsó 4 körét megnyerték, ezzel 11-4-es állással fordult a két csapat.

A második félidőre viszont nagyon úgy tűnt, hogy gatyába rázta magát a mousesports, ugyanis megállíthatatlanul támadtak, a FaZe alig tudott mit kezdeni ellenük. 12-11-nél tudott még kettő kört begyűjteni a FaZe és ezzel újra visszavették a vezetést. Azonban ropz és STYKO remek játéka miatt a gárda nem tört meg, és a hátralévő köröket lehozták, 16-14-re nyerte a mouz ezt a pályát, ezzel kiegyenlítve az állást.

TRAIN

A harmadik pálya Train volt, –aminek az első pisztolykörét ugyan elhozták az egerek, viszont az iskolaköröket már nem–, ezért úgy tűnt, hogy ez az első félidő is majd a FaZe zsebében landol. Viszont az első fegyveres körben a mouz kimutatta foga fehérjét és most ők tudták megnyerni az első játékrészt 11-4-re.

A második félidőben azért ehhez a FaZe-nek is volt egy két hozzáfűznivalója és egészen 12-11-re vissza is tudtak jönni. Innentől kezdve a mouz szinte az összes körben forceolt, chrisJ-nek akárhányszor volt pénze AWP + kevlárra, egyből vásárolta is, amivel azért elég sokszor meg tudták lepni NiKo-ékat. 14-11-nél még egy kört tudott hozni a FaZe, de ez csak egy kis szépítésre volt elég, az ezt következő két kört megnyerte a mouz és 16-12-re megnyerték a második pályájukat, ezzel pedig már csak egy map győzelem hiányzott nekik, hogy ők vigyék haza a 100 ezer dolláros főnyereményt. 

MIRAGE

Mirage a FaZe egyik kedvenc pályája, ami most is meglátszott, ugyanis nem sok esélyt adtak az egereknek. Az első félidőben egyértelműen lemosták a színpadról az ellenfelüket, 12-3-mal fordult a két csapat. A második félidőben muszáj volt valamit villantania a mouznak, hogy életben tartsa a reményeit ezen a pályán. Viszont ez nem igazán jött össze, –igaz tudtak hozni hat kört–, de ez csak arra volt elég, hogy a FaZe 16-9-re nyerje meg Mirage-t, és ezzel érkezett a mindent eldöntő ötödik pálya. 

DUST 2

A mindent eldöntő pálya szerepét végül Dust2 kapta, ami tartogatott is izgalmakat számunkra. Az első félidőben tényleg egymás mellett haladt a két csapat: folyton ment az adok-kapok, míg végül éppen hogy csak egy ponttal a mouz 8-7-re nyerte. 

A FaZe viszont úgy volt vele, hogy ennek itt most véget vet, és egy bitang erős Terror oldallal kezdték meg a pálya második félidejét. A mouz nem tudott erre mit lépni, a FaZe minden körben áttörte chrisJ-ék védelmét. Két kört ugyan még összekapartak, de ez már tényleg semmire sem volt elég. Az utolsó kör elég viccesre sikeredett, ugyanis az újonc cromen maradt 1v2-es szituban STYKO és chrisJ ellen egy CZ75-el, már miután lerakták a bombát. Hab a tortán pedig az, hogy cromen CZ-jéből kifogyott a töltény, így csak a kése maradt. Sok mindent nem tudott tenni, az időt kellett húznia, –amit nagyon jól is csinált–, ugyanis elfogyott a mouz ideje, chrisJ nem tudta hatástalanítani a bombát, a FaZe pedig ezzel a kicsit fura utolsó körrel megnyerte az ESL One Belo Horizontét 3-2-re, bő 6 óra játék után. Gratulálunk!

Összességében egy nagyon jó döntőt láthattunk. Annak ellenére, hogy mind a két oldalon volt egy-egy beugró. Mindkettejük előtt le a kalappal: cromen tudta kezelni azt a nyomást, ami rá nehezedett, n0thing pedig elég sokat kihagyott, –viszont ennek ellenére tudta hozni azt a szintet, amit elvártak tőle, és megmutatta, hogy van még benne szusz.

FaZe ezzel már a harmadik Intel Grand Slamjét nyerte meg, –az 1 millió dollárt pedig az viheti majd haza, aki négy ilyen versenyt tud megnyerni. Nagyon közel jár ehhez a FaZe. Legközelebb Kölnben játszhatnak a hatalmas pénznyereményért, –viszont abban biztosak lehetünk, hogy ehhez az Astralisnak is lesz majd néhány keresetlen szava.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Cover: HLTV

Kövess Minket!