"Jobban kell teljesítenem, hogy a csúcson tarthassam a csapatomat" - NiKo interjú

A bosnyák kiválóság lett az ESL One Belo Horizonte MVP-je.

Óriásit küzdött egymással a két európai sztármix, a FaZe és a mousesports tegnap este. A végén azonban karriganék örülhettek, –bár ezt főleg NiKonak köszönhetik, aki az öt pályán összesítve 1.40-es értékelést hozott össze, és +45-be lőtte magát. Ezek után nem is volt kérdés, hogy a HLTV.org kit választ meg MVP-nek: persze, hogy a bosnyákot.

NiKo vezényletével nyert Brazíliában a FaZe!

Eleinte versenyben volt a mouz, de az öt pályás párharcban jobbnak bizonyult a FaZe.

A FaZe játékos a tornán összesítve 1.39-es átlagot szerzett, 12 pályán. Ezenkívül több szempontból is ő volt a király, hiszen a legmagasabb körönkénti legalább egy kill mutatóval is ő rendelkezett, 56,5%-kal. Ő osztotta ki a legtöbb sebzést is ahhoz képest, hogy mennyit kapott, ez az átlag +25,7 volt (tehát ha ő egy körben 100 HP-t vesztett, akkor 125,7-et sebzett). A cím megszerzésének alkalmából készített vele egy interjút is a HLTV.org, melyet alább olvashattok el.

Nagyon jól teljesítettél a döntőben, sőt, az egész versenyen is. Kényelmes volt az út az ESL One Belo Horizontéra? Úgy érezted, hogy a legjobb formádban tudsz játszani?

Igen, nagyon magabiztosnak érzem magam a Major óta. Azóta elég jól játszom, így tudtam, hogy a versenyen is menni fog, a kérdés csak az volt, hogy mennyire. Tudtam tehát, hogy jól fogok játszani, mert ahogy mondtam, jó formában vagyok és tudom, hogy mit várhatok magamtól. Örülök, hogy sikerült ennek megfelelően játszanom.

Egész évben jól játszottál, mégis csak ez az első MVP címed idén. Tavaly a 2. legjobb játékos voltál, most az 1. helyre pályázol? Ez egy lépés lehet afelé?

Igen, határozottan. Nagyon vártam ezt, ahogy mondtad, hiszen a legutóbbi MVP címemet az ESL One New Yorkon szereztem meg. Annyira persze nem számít, hiszen a csapatommal megnyertünk néhány versenyt, ahol a többiek jobban játszottak, mint én. De mégis meg akarom tartani ezt a formát, hogy megszerezhessem az első helyet az idei rangsorban.

Hatott a saját játékodra az, hogy cromen a csapatban van?

Nem igazán, ugyanazt játszom, mint Oloffal, de a beugrókkal igyekszem még többet kihozni magamból, hogy meg tudjuk tartani a helyünket. Aki csak ideiglenesen érkezik, az nem nagyon változtat a játékunkon, elvégre ő csak olofmeister szerepét veszi át. Úgy érzem, hogy jobban kell teljesítenem, hogy a csúcson tarthassam a csapatomat.

Elég furcsa volt a finálé, hiszen mindkét csapatban volt egy-egy stand-in. Egy hektikus, oda-vissza játék ment mind az öt pályán, egy érdekes Dust 2 döntővel. Hogy érezted magad ezen a ponton?

Még beugróval is elértük azt, amit szerettünk volna. A győzelmen kívül semmi más nem volt elfogadható. Tudtuk, hogy meg kell nyernünk ezt az eseményt. Egy kicsit azért meglepődtünk, hogy a mousesports döntő pályára kényszerített minket, de nagyon jól játszottak. ChrisJ-nek nagyon jó versenyen van túl, emellett három játékosuk is nagyon jól játszott, főként STYKO a döntőben, ami nagyon megnehezítette a dolgunkat.

Az első félidő Dust 2-n nagyon szoros volt, milyen érzés volt a második? Volt már olyan, hogy így csúszott ki a kezetekből a győzelem...

Úgy érzem, hogy a CT oldal nagyon nehéz volt nekünk, 2-6-nál viszont éreztük, hogy fel kell jönnünk, különben elúszik a trófeánk. Azt mondanám, hogy minden pályán lassan kezdtünk, megvártuk, hogy hogy játszanak a beugrójukkal, így csak lassan támadtunk Mirage kivételével. CT-ként csak alkalmazkodtunk, amíg nem uraltuk a meccset. Miután vezettünk, már éreztük, hogy nyeregben vagyunk. A pisztolykör megnyerése tovább erősítette ezt az érzést.

Ti vagytok az első csapat, amelyik elérte a három győzelmet a Grand Slamen. Mennyire fókuszáltok Kölnre?

Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy megnyerjük az ESL One Kölnt vagy a DreamHack Masters Stockholmot. Ez az elsődleges célunk, azért küzdünk annyira még stand-innel is, azért gyakorlunk annyit, amennyit csak tudunk, hogy magas szinten tartsuk magunkat és megnyerjük a Grand Slamet. Nagyon boldog vagyok, hogy erre egyre esélyesebbek vagyunk. Csak a Grand Slamre koncentrálunk, ez a legfontosabb most.

Képek: HLTV

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!