Giga mennyiségű leak: Érkezhet az FPS mód, új speed boost item és még sok más

Giga mennyiségű leak: Érkezhet az FPS mód, új speed boost item és még sok más

Az adatbányászok nem tétlenkedtek a hétvégén; tucatjával találtak újdonságokat a játék fájljaiban!

Szinte már napról napra kapjuk az adatbányászoktól az információkat a hamarosan érkező tárgyakról, fegyverekről, játékmódokról, skinekről. Különösen dicséretes, hogy igen kicsi hibaszázalékkal dolgoznak, az általuk előásott újdonságok döntőtöbbsége szinte változtatás nélkül kerül bele a játékba. Ez alkalommal is tonnányi újdonságot hoztak felszínre; akkora mennyiséget, ami várhatóan csak hetek alatt fog a játékba bekerülni, –sőt lehet van olyan, ami majd csak az új szezonban. Nézzük is a listát:

  • Score Royale, Final Fight, Playground LTM részletek
  • Új Foraged Itemek, fegyverek
  • FPS nézet

LTM-ek

Korábban már írtunk a fent megnevezett három játékmódról, most már viszont bővebb információk érhetőek el róluk.

A Score Royale egy pontgyűjtögetős mód lesz, ami mind Soloban, Duoban és Squadban elérhető lesz. Pontokat a következőképpen tudunk majd szerezni: gyilkosságokkal, bármilyen láda, ammo box, supply drop, láma kinyitásával, almák/gombák elfogyasztásával, illetve minden 5. életben töltött perccel.

A Playgroundról is rengeteg szó esett már, be tudunk menni barátainkkal, maximum négyen a térképre, hogy szétrandalírozzuk az életünket rajta. Lehet építeni, lövöldözni, van friendly fire, tehát minden adott a gyakorláshoz, vagy épp a Fortnite kisfilmek forgatásához.

Végezetül pedig a Final Fight LTM, ami egy igazán érdekes csavarral érkezik. Ez igazából egy standard battle royale és egy csapatjáték LTM egyvelege lesz, ugyanis eleinte egy sima, hétköznapi br meccsként fog zajlani az egész, majd amikor a visszaszámlálás elindul a megmaradt emberek vagy ellenségek maradnak, vagy a csapattársainkká válnak. Nagyon izgalmas elképzelés. Háromféle módon lehet majd játszani a játékot:

  • 8 db 12 fős csapat
  • 5 db 20 fős csapat
  • 2 db 50 fős csapat

A végén az a csapat nyer, amelyik több emberrel rendelkezik a visszaszámlálás lejárta után.

Új Foraged tárgyak, fegyverek

Ezen a listán számos újdonságot láthatunk, kíváncsi vagyok mennyi fog belőle ténylegesen megvalósulni. Láthatjuk rajta az Airstrike Grenade-et, ami az STW módban már egy létező fegyver. Az Airzone Meteor drop szintén izgalmasan hangzik, elképzelhető, hogy a Fortnite-ba is betesznek egy olyan területet, mint a PUBG-ban a Red Zone? Egy megadott sávban véletlenszerűen meteorraj fog a földbe csapódni, mi pedig ha ott ragadunk imádkozhatunk az életünkért? Könnyen meglehet. Itt van továbbá a Beehive Grenade, ami a neve alapján egy méheket tartalmazó gránát lehet, az STW mód zombijai között van olyan, ami hasonló támadásra képes, csak ő ránk köpi a méhek raját, illetve van itt speed bostot adó chili paprika is. Továbbá láthatunk egy Durrrable-re keresztelt tárgyat is, ami feltehetően Greasy Groove hamburgerezőjében készülő hamburgerre utal, ugyanis annak a neve a Durrr Burger. A Gasgrenade pedig nem újdonság, ez utóbbit már hivatalosan is bejelentették.

De akad még itt egy-két érdekesség, például a Grappling Hook, ami talán egy kampós fegyver lesz, olyan, amit a titkos ügynök filmekben is láthatunk! Ennek az eszköznek a célja feltehetően a kevésbé ügyes építészek helyzetét lesz hivatott megkönnyíteni.

A kép csak illusztráció, tényleges megjelenés esetén a fegyver kinézete eltérhet.

FPS nézet

Végül, de nem utolsó sorban a sokak által várt, és ugyanennyi ember által szidott FPS nézet. Az STW mód már rendelkezik ezzel a nézettel, most pedig úgy néz ki, hogy az Epic szeretné implementálni a Battle Royale módba is.

Vegyes érzelmeink vannak ezzel kapcsolatban, nyilvánvalóan ki-be kapcsolható lesz: mindenki maga döntheti el, hogy használja-e avagy sem, de kételkedem benne, hogy eredményes lenne a Fortnite-ban ez a mód. Az építkezések megkövetelik, hogy lássuk a magunk körüli területet, nem elég, hogyha csak a szemközti placc van a szemünk előtt. Én kipróbáltam az FPS nézetet a Save the World módban, rövid időn belül visszaváltottam a klasszikus nézetre, mert sehogy sem sikerült megbarátkoznom vele. Valószínűleg, ha tovább erőltetném egy bizonyos szintig tudnék játszani vele, de az építkezés ugyanúgy roppant körülményes lenne.

Mit szóltok ehhez a tömérdek mennyiségű újdonsághoz?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!