Itt vannak az első részletek a Rocket Pass-ról, tonnányi jutalom vár ránk

Itt vannak az első részletek a Rocket Pass-ról, tonnányi jutalom vár ránk

A Psyonix egy újabb nagy mérföldkőhöz érkezett!

A játékokban egyre inkább elterjedő Pass rendszer egy igazi win-win szituáció mind a játékosoknak, mind a fejlesztőknek. A játékosok általában minimális összegért –vagy akár ingyen is– hozzájuthatnak egy csomó nagyszerű tartalomhoz, –pusztán azért cserébe, mert játszanak. A fejlesztőknek pedig ez egy stabil bevételi forrás: hiszen az ár-érték aránya ezek a Pass-oknak igen jó, sok játékos szokott rájuk beruházni.

Nem is olyan régen írtunk arról, hogy a Fortnite a saját Battle Pass rendszerével milyen korszakalkotó ötletet valósított meg. Egy játékpiacra szakosodott elemző akkor azt mondta, hogy hamarosan több játék is át fogja venni ezt a rendszert. Igaza is lett: tegnap a PUBG is bejelentette a maga Event Pass-át, szóval a piac szépen lassan elkezdett alkalmazkodni. Most pedig nézzük meg, hogy mit is kell tudnunk a Rocket Pass-ról.

  • A mostani nyár második felében érkezik
  • Limitált ideig lesz elérhető
  • Lesz neki Free, illetve Premium része is
  • A Free részben apróbb kozmetikai elemekre, bannerekre, in-game title-ökre, Decprytorokra számíthatunk
  • A Premium rész 10 kulcsba fog kerülni
  • A Prémium résszel szerezhetünk autókat, prémium bannereket, prémium title-öket, XP boostot a Pass-hoz
  • Minden platformon elérhető lesz
  • Néhány kivétellel az összes item cserélhető lesz
  • Ha később veszed meg a Premium Pass-t, visszamenőlegesen is megkapod az összes tárgyat
  • A Pass tartalmát majd a vásárlás előtt is megtekinthetjük
  • Nagyjából 100 óra játék fog kellenni a Pass teljesítéséhez

A tárgyakat Tier szintek lépésével szerezhetjük majd meg. Minél magasabb Tieren vagyunk, annál több tárgyunk lesz. Tier szinteket vásárolni is tudunk majd kulcsokért cserébe. Amennyiben az elérhető sima Tier szinteket teljesítettük, elérhetővé válnak majd a Pro Tierek, amelyek mindegyike egy véletlenszerű painted vagy certified Premium Pass itemmel fog meglepni minket. Értelemszerűen ez csak a Premiumot megvásárlóknak lesz elérhető, illetve a Pro Tierek tartalmát nem láthatjuk majd előre. A pontos Tier szintek kialakítása még folyamatban van, de rövidesen bővebb információt is kaphatunk majd a várható jutalmakról.

Az első Rocket Pass-ben nem lesznek in-game küldetések, mert a fejlesztők nem szeretnék megzavarni a játék természetes menetét olyan feladatokkal, mint például a háríts x mennyiségű kapura lövést, vagy adj y mennyiségű gólpasszt. Helyette egy heti győzelmi bónuszt fognak eleinte betenni, amivel gyorsabban léphetjük majd a szinteket. Küldetésrendszer a következő Rocket Pass-okra várható, a fejlesztők igen óvatosan bánnak ezzel a kérdéssel, mert nem akarják, hogy ezek a feladatok közvetlenül, vagy közvetetten manipulálják a játékmenetet.

Ti örültök ennek az újításnak?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!