Kibannolták a Fortnite egyik legjobb játékosát FaZe Tfue-t

Kibannolták a Fortnite egyik legjobb játékosát FaZe Tfue-t

Nem csalt ugyan, de glitch-eket használt ki, –amire ráunt az Epic Games.

Talán eddig a Fortnite volt az egyetlen olyan e-sport játék, ahol még nem történt egy igazi dráma az egyik profi játékossal vagy csapattal. Nagyon úgy tűnik, hogy ez most itt ért véget; ugyanis az egyik legjobb Fortnite csapat, név szerint a FaZe Clan  játékosát, Tfue-t kibannolták. Egyelőre csak spekulálni tudunk, hogy miért is kapta a kitiltást, de sokan úgy gondolják, hogy egy glitch folyamatos kihasználása miatt, amit a nézőinek is megtanított. Ha valaki nem tudná, hogy melyik is ez a glitch, annak itt egy rövidke videó:

Is this supposed to happen? (Fairly new to the game) thank you. from r/FortNiteBR

Ahogy láthatjátok a játékos nem látszódik ki a platform alól, viszont végig ott guggol. Így a fa padlón átesik az áldozat, –mivel így működik a Fortnite építési mechanikája–, hogy ne szoruljunk be egy platformba, amit az ellenfelünk tesz. Ezzel nincs is akkora gond, csak sokan kihasználják ezt a glitch-et, hogy ilyen trappeket készítsenek, –amire valljuk be nincs nagyon ellenszer, kivéve ha minden platformot úgy közelítünk meg, mintha tudnánk, hogy valószínűleg átesünk rajta.

Véleményem szerint ez az Epic sara, hogy még a mai napig nem javította ki ez a bugot, –hiszen ha összeegyeztetnék a karakter magasságát a hitbox-szal, akkor kilátszódna a guggoló játékos, és így nem tudnák alkalmazni ezt a trükköt, hiszen bárki könnyedén fejbe lőné őket. Ettől függetlenül a fejlesztők mégis úgy döntöttek, hogy felfüggesztik/kitiltják Tfue-t. Persze –mint a cikk elején említettem– még se az Epic, se Tfue nem erősítette meg, hogy ez volt-e a pontos ok, de a nézői szerint szinte biztosan emiatt kapta meg a bant. A versenyeken viszont továbbra is részt vehet, –hiszen még nincsenek komoly szabályok lefektetve–, így egy másik felhasználóval ugyanúgy segítheti a csapatát. A sztorinak itt még valószínűleg nincs vége; hiszen más profik és streamerek is folyamatosan használták ezt a taktikát ők még sem kapták meg nekik járó büntetést.

Ha valaki pedig kíváncsi arra, hogy miért a világ egyik legjobb játékosa, az nézze meg ezt a klippet:

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!