Felfedték a történelem legrosszabbul őrzött titkát, íme a MIBR!

Felfedték a történelem legrosszabbul őrzött titkát, íme a MIBR!

Hosszú hónapok várakozása után végre hivatalosan is elárulták, hogy kik játszanak Made in Brazil néven ezentúl.

Végre valahára elérkezett ez a pillanat is. Tavaly december elején hallhattunk először arról, hogy a Made in Brazil visszatér idén nyáron, miután az Immortals bejelentkezett a névért az eredeti tulajdonosoknál. Februárban már az is biztos volt, hogy sikerrel jártak a felvásárlásban, és menet közben kiderült, hogy az SK Gaming ötösére fáj a foguk. Azóta számtalan riport jelent meg az Esport1-en is erről az átigazolásról, –a mai napon pedig végre hivatalosan is lehullott a lepel a Counter-Strike történelem talán legügyetlenebbül őrzött titkáról.

A São Paulo-i esemény elején a MIBR (ami ezentúl nem MiBR lesz kis i-vel, mint régen) múltjába nyerhettünk betekintést. 2003-ban indult minden az 1.6-os gárdával, majd 2006-ban megnyerték az ESWC 2006-ot, a kor egyik Majorét. Hirtelen 2018-ra ugrottunk, a mai napra, amikor is a név visszatér. Az egyik angol műsorvezető, Jason "moses" O'Toole lépett elő, aki folytatta a történelemórát, –ezúttal már nem videón, hanem élőben. Rögtön utána felfedték a szponzorokat és a mezt, rajta a Razer, Mountain Dew és ami a legmeglepőbb, a Betway (ők eddig csak a NiP-et támogatták) logóival találkozhattunk. A jersey megegyezik a kiszivárgott fotón láthatóval:

Kis várakozást követően korábbi MIBR játékosok léptek fel a színpadra; többek között Alexandre "gAuLeS" Bochi és Rafael "pava" Pavanelli meséltek a brazil Counter-Strike múltjáról és a jelenéről. Ezután pedig már nem volt miért váratni minket: színpadra lépett az együttes egy nagyon menő felvezető videó után! Korábban szó volt arról, hogy lesz egy új edzőjük is. Azonban ebben sincs nagy meglepetés, továbbra is Ricardo "dead" Sinigaglia-t láthatjuk majd a csapat mögött, de ezután már nem menedzserként. Azt a szerepet Tomi "lurppis" Kovanen veszi át.

A Made in Brazil hivatalos felállása tehát:

Gabriel "FalleN" Toledo
Fernando "fer" Alvarenga
Marcelo "coldzera" David
Ricardo "boltz" Prass
Jacky "stewie2k" Yip

Ricardo "dead" Sinigaglia (edző)
Jan "Swani" Müller (elemző)

Tomi "lurppis" Kovanen (menedzser)
Noah Whinston (ügyvezető igazgató)

Az együttes után az utóbbi két személy, vagyis a MIBR mögött álló "agyak" léptek fel a színpadra. Kovanen és Whinston megköszönték, hogy közel kétezren mentek el a brand visszatérését ünnepelni velük. A hálálkodás után rögtön a brazil e-sport helyzetére tértek, kiemelve, hogy a Made in Brazil csak a legelső befektetés tőlük a helyi tehetségek támogatása felé. A jövőben infrastruktúrával, közösségi programokkal szeretnék erősíteni a feltörekvő játékosokat. Sok mindent terveznek, viszont semmi konkrétat nem említettek most. De afelől semmi kétség, hogy komoly dolgokra készülnek.

Új szponzor: Tinder

Egy új szponzorról is lehullott a lepel. A MIBR-t nem más, mint a Tinder fogja támogatni a már említett cégek mellett. Ez az első alkalom, hogy bármilyen társkereső nyit az e-sport felé. Az üzlet részeként a platform prémium előfizetői különleges ajánlatokat kapnak limitált merch cuccokra, lehetőségük nyílik találkozni a csapattal, valamint részt vehetnek VIP after party-kon minden nagy verseny után.

"Tudjuk, hogy sok felhasználónk számára szenvedély a videojáték, és izgatottan jelenthetjük be, hogy mi vagyunk az első társkereső alkalmazás, akik beléphetnek az e-sportiparba, mint az Immortals partnerei" - mondta Levi Nitzberg, a Tinder globális üzletfejlesztésért felelős igazgatója.

Showmatch-ek

Természetesen nem máshol, mint Dust 2-n küzdöttek meg. A felállások kevertek voltak, FalleN és coldzera a kapitányok. Előbbi csapatban boltz, fer, valamint két veterán, pred és BTT játszottak. Utóbbiban gAuLeS, pava és KIKOOOO dolgoztak azon, hogy cold és stewie ne kapjon ki. A második mérkőzésen Mirage-t láthattuk. Erre a meccsre 5 játékos online kvalifikálta magát, és az előző csapatokban a veteránok helyét vették át erre az egy órára. Fiatal, feltörekvő tehetségekről beszélünk ez esetben, ki tudja, lehet ott van köztük a következő coldzera is!

Az eseményeket angolul az alábbi közvetítésen követhetitek Jason "moses" O'Toole és Wilton "zews" Prado tolmácsolásában, később pedig a MIBR csatornáján visszanézhetitek, ha lemaradtatok róla. Jó szórakozást!

Képek: MIBR

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!