Az Epic Games hivatalos választ adott FaZe Tfue ügyében

Az Epic Games hivatalos választ adott FaZe Tfue ügyében

Mégsem a glitch-ek többszörös kihasználása állhatott a háttérben.

Tegnap bombaként robbant a hír: kitiltották FaZe Tfue-t, a világ egyik legjobb Fortnite Battle Royale játékosát feltehetően glitch-ek kihasználása miatt, –amit utána meg is tanított a nézőinek–, de akkor erről még limitált információink voltak.

Kibannolták a Fortnite egyik legjobb játékosát FaZe Tfue-t

Nem csalt ugyan, de glitch-eket használt ki, -amire ráunt az Epic Games.

Miután cloakzy Twitchen, élő streamben közölte, hogy Tfue-t bannolták mert glitchek-et használt ki, (később kiderült, hogy ez téves információ) az emberek lázas találgatásokba kezdtek és sokan nem értették, hogy miért tenne ilyet az Epic, amikor ez bőven a saját hibájuk volt.

Az egyik legfurább dolog az volt, hogy Tfue glitch kihasználások miatt kapott bant, de a hozzá hasonló vagy még nagyobb streamerek pedig semmit nem kaptak. Az egyik reddit poszt (a sok közül) viszont pont kapóra jött az Epic Games-nek, hogy eloszlasson mindenféle ezzel kapcsolatos kételyt.

A Fortnite egyik fejlesztője, arctyczyn ismertette, hogy az accountokkal való kereskedés sérti a játék EULA-ját. (End-user licence agreement) Tfue tisztában volt mindezzel, de ennek ellenére folytatta a szabályszegést. Értesítve lett arról, hogy miért lett kitiltva, azonban erről nem beszélt a  nézőinek miközben élő adásban volt. Természetesen az Epic Games-nek még jól látható bizonyítéka is volt, ugyanis Tfue kiírta Twittere, hogy éppen vett egy felhasználót a Halloween skinek miatt, ami nem igazán volt okos döntés.



Továbbá kérdéses az is, hogy az Epic Games mit fog tenni a következő pár napban más streamerekkel is, –hiszen a glitch-ek kihasználása és megtanítása még mindig nem vet túl jó fényt pár másik játékosra sem.

Kövess Minket!