FalleN szerint nem fog tovább együtt élni a csapat -interjú

FalleN szerint nem fog tovább együtt élni a csapat -interjú

A Made in Brazil kapitánya beszélt a csapat jövőjéről, de az SK-s szakításról is megtudtunk egyet s mást.

Lisszabonban készített interjút Gabriel "FalleN" Toledoval a HLTV; kiderül, hogy miért távoztak az SK-tól, illetve miért az Immortals-ra, pontosabban a MIBR-re esett a döntésük. A német szervezet alatt töltött két évben egy Majort, számtalan topversenyt és rajongók százezreit nyerték meg maguknak, –azonban most teljesen új fejezet indul az életükben. Mint kiderült, többé nem fognak együtt élni, ami az egyik jellegzetessége volt az együttes karrierének ezidáig. Ez, és még megannyi fejlemény kiderül a következő interjúban.

Noah Whinston szerint a MIBR-játékosok szerződése a leghosszabb valaha

Az Immortals igazgatója egy rövid interjúban beszélt a Made in Brazil visszatéréséről, és a játékosok papírjairól.

Milyen érzés egy olyan ikonikus nevet képviselni, mint a Made in Brazil?

A MIBR Brazíliában mindig is a legjobb csapatot jelentette, és sok éven át nem kereszteztem az utamat velük. Azon kevesek közé tartozom, aki az 1.6-os játékosok közül nem volt MIBR-tag. Az érzés, hogy újrateremthetjük és részesei lehetünk ennek 2018-ban, nagyon jó, mert a kvalitásainktól függetlenül felidézi a 10-15 évvel ezelőtt történteket, amikor a MIBR egy híres név volt. Vissza akarjuk hozni azt, ismét komoly nevet akarunk belőle faragni.

Mikor kezdődött mindez? Hogyan jött a lehetőség?

Egy ideje követtük már Noah –Whinston, Immortals CEO– munkáját a szervezet korábbi brazil játékosai, sőt a Games Academy óta. Megismertük Noah-t és a terveit, hogy mit akar az Immortals-szal. Ha lejár a szerződésed, mindig körbenézel, hogy van-e jobb vagy megfelelőbb lehetőség. Hat hónappal ezelőtt el kezdtünk gondolkozni ezen, és meghallgattuk különböző szervezetek ajánlatait. Nem csak Noah ötlete volt a MIBR visszahozása, lehettünk volna Immortals vagy bármi más is, nagyon tetszett nekünk a projektje, és az, hogy az Immortals főhadiszállása Los Angeles-ben van; nagyon közel a mostani lakhelyünkhöz, ami fontos nekünk, mert így azok közelében lehetünk, akikkel dolgozunk.

A MIBR visszahozásának ötlete egy Noah-val közös beszélgetésen merült fel, mert ott van nekik a Valiant [Overwatch szervezet], ami attól függetlenül, hogy az Immortals része, egy külön márka. Szóval arra gondoltunk, hogy "ha választhatunk egy másik nevet, akkor miért ne legyen az a MIBR?" Így indult az egész, persze előbb tárgyalások és megállapodások kellettek, de végül nagyon elégedettek voltunk azzal, amit Noah-val elértünk.

Miért váltottatok szervezetet? A pénz, a feltételek vagy a MIBR-hez kötődő érzelmi szál miatt?

Szerintem a lehetőség miatt, hogy valami újba kezdhetünk a tervezőasztaltól. Nagyon jól bánt velünk az elmúlt két évben az SK: teljes támogatást kaptunk, és sosem voltak anyagi problémáink. Az SK egy olyan szervezet, ami mindennek eleget tesz, amit megígér, szóval jól éreztük magunkat velük. Ez csakis a mi döntésünk volt, és nagyon fontos, hogy most egy hozzánk közelebb álló szervezetünk van. Sajnos az SK főhadiszállása Kölnben van, mi az Egyesült Államokban élünk, ezért vannak időzóna- és kultúrabeli különbségek is, mármint a német és a brazil kultúra elég távol áll egymástól.

Mindig is csodáltuk Noah munkáját, –még amikor más brazilokkal dolgozott–, hallottuk, hogy hogyan mennek ott a dolgok, és Noah-nak vannak ötletei a struktúrát illetően is, míg az SK-nak nem voltak, ez a fajta támogatás a csapat mögött fontos, mert így nem érezzük azt, hogy ez csak öt ember, aki Counter-Strike-ot játszik, hanem sokkal több az egész. Ezek a lehetőségek győztek meg minket arról, hogy csatlakozzunk ehhez a projekthez; szerintem mindenki jól jár vele.

El akartátok hagyni az SK-t? Ha ez az ajánlat nem jön veletek szembe, akkor is távoztatok volna?

Nehéz a tárgyalásokról beszélni, de létezik egy olyan univerzum, ahol továbbra is SK játékosok maradunk, erről sokat beszéltünk egymással. Persze vannak más univerzumok is, ahol más szervezetben kötünk ki. Sok ember még a MIBR-ajánlat elfogadása után is tudott olyat elénk tenni, ami után azt gondoltuk, "ha nem döntöttünk volna már, akkor ez nagyon érdekes lenne..." Mindig is egy nagyon érzelmes és egyenes csapat voltunk, ha döntésekről van szó, szóval ha valami megtetszik és azt akarjuk, akkor annyit mondunk, "Hagyjatok minket menni, engedjétek, hogy ezt csináljuk és a legjobbat hozzuk ki belőle". Ez történt akkor is, amikor otthagytuk a Luminosity-t az SK-ért. Bár ott a körülmények is másak voltak, de amikor döntöttünk, onnantól nem érdekelt minket semmi más. Ugyanez történt most is: meghoztunk egy döntést, felkészültünk erre a kihívásra.

Mi fog változni a gyakorlatban? Az SK irodája Kölnben volt, ott tudtatok gyakorolni. Most egy Los Angeles bázisú szervezet tagjai lettetek, ott is laktok. Érinteni fogja ez az európai bootcampek mennyiségét?

Sok minden változik majd. Először is, most indul a negyedik évünk a hazánkon kívül. Van egy barátnőm, aki most fejezi be a tanulmányait, és valószínűleg összeköltözünk, de ezt még nem döntöttük el. A többieknek is van magánélete, bár nem mindegyikük szeret erről annyira beszélni. Változni fog a játékosok közötti interakció. A MIBR-projekt részeként lehet, hogy nem fogunk együtt élni. Én nem fogom odavinni a barátnőmet, hogy éljen a többi sráccal együtt, mert nincs értelme. Felesleges, hogy együtt éljünk a MIBR alatt, mert van Los Angeles-ben gyakorlóhelye az Immortals-nak, oda járunk majd le készülni.

Többé nincs okunk rá, hogy együtt éljünk. Persze rövidtávon még marad ez a helyzet. De izgatottak vagyunk, hogy milyen lesz nem az otthonunkban gyakorolni, –bár nem tudjuk, hogy hogyan alakul majd. Ami a külföldi felkészülést illeti, attól, hogy nem lesz többé saját irodánk, még rengeteg hely van, ami szóbaj jöhet, pl. Portugáliában egy nagyon szép helyet találtunk erre, de kaptunk ajánlatot máshonnan is. Nem lesz ebből probléma, és biztos vagyok benne, hogy az Immortals támogat majd minket az ideális helyek megtalálásában.

Sokféle hír terjedt az SK-val közös kapcsolatotokról, és arról, hogy nem engedtek bennetek Kölnben gyakorolni. Milyen volt a légkör a vége felé, hogyan búcsúzol tőlük?

Sajnos a vége felé kicsit bizonytalan volt a kapcsolatunk, de ez természetes. Nincs különösebb oka, szerintem teljesen normális, hogy az SK nem akar már több pénzt belénk fektetni, mert ők is továbblépnek. Az utolsó két hónap arról szólt, hogy a lehető legjobban menjen a dolgok lezárása, és továbblépjünk a következő kaland felé mindannyian. A pozitívumokra akarunk összpontosítani; rengeteg menő dolog tettünk, sok mindent nyertünk, 2016-17. között mi voltunk az SK legjobb csapata. Szóval így a végén inkább azzal foglalkozunk, amit együtt értünk el, és nem azzal, hogy mostanában volt pár nézeteltérés. Köszönettel tartozom az SK-nak: sokat tettek értünk, és biztos vagyok benne, hogy a következő csapatukkal is így lesz.

Miért nem viselte néhány játékos az SK mezeit Kijevben? Ez valamiféle lázadás volt?

A játékosok máshogyan reagálnak bizonyos helyzetekben. Az egyetlen nézeteltérés, ami az SK és köztünk történt mostanság az volt, hogy nem engedtek bootcampelni minket Kölnben, néhány játékosnak ez pedig nem tetszett. Persze nekem sem, de nem gondolom, hogy ezért lázadni kellene. De mindenki más, és az embereknek tisztelni kell azokat a játékosokat, akik úgy gondolták, ilyennek nem szabadott volna megtörténnie. Szerintem mindenki azt csinálja, amit a legjobbnak tart abban a pillanatban. Én azért nem viseltem a mezemet az első napon, mert tisztítóban volt, de másnap felvettem.

Ha visszatekintesz, hogyan értékeled az SK-ban töltött időt?

Úgy gondolom, hogy egy nagyon sikeres időszak volt, kielégítettük egymás igényeit: a szervezet keményen dolgozott értünk, és nagyon nyitottak voltak, amikor valami nem tetszett nekünk, megkérdezték, hogy folytassuk-e így vagy sem, sok lehetőséget kínáltak. Nem panaszkodhatok a pénz miatt; mindig teljesítették az ígéreteiket. Nagyon király volt velük dolgozni, tisztességesek voltak, –néha szigorúak egy-két dologban, de ez minden munkahelyen így működik–, szerettem velük dolgozni. Elképesztő volt nekünk, hogy egy ilyen legendás nevet képviselhettünk, mint az SK, akiknek fontos szerepe van a Counter-Strike-ban 1998 óta.

Képek: HLTV

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!