A nagy újraegyensúlyozás - Szovjetunió

A nagy újraegyensúlyozás - Szovjetunió

A szovjet tankok általánosságban mindig erősebb lövegeket kapnak, mint tier azonos társaik, de azért  itt is akad egy-két tank, amiket gatyába kell rázni.

Folytatjuk bemutató sorozatunkat, amiben a World of Tanks leggyengébb harckocsijait vesszük górcső alá nemzetenként haladva, –hiszen a középső tiereket hamarosan eléri majd a Wargaming folyamatban lévő újraegyensúlyozási terve. Kedden azokról a német tankokról írtunk, amik valamilyen okból kifolyólag megérdemelnék, hogy foglalkozzanak velük a fejlesztők, de a héten az összes nemzeten átrágjuk magunkat, így ma a szovjet tankokon a sor.

Memorizáljunk hatékonyan: a tankok paraméterei

A játékban jelenleg több, mint 500 különféle lánctalpas található, amik 11 különböző nemzetre és azon belül is 5 különböző típusra oszthatóak.

A szovjet tankok

A Memorizáljunk hatékonyan című anyagunkban már említettük, hogy ezeken a szinteken a szovjet tankok jellemzően egy tierrel nagyobb lövegeket kapnak, mint kellene. Ettől függetlenül még a szovjeteknél is akadnak olyan harckocsik, amik alul teljesítenek.

Tier V

T-50

A T-50-nek egyértelműen a listán a helye, –hiszen ezen állítás mellett olyan érvek sorakoznak, mint a gyenge löveg, a rossz lövegkezelhetőség és az alacsony páncélátütés, valamint a rossz talajellenállási képesség, aminek nyilván a mozgékonyság látja kárát. Ennél a szovjet könnyű tanknál elsődlegesen a lövegkezelhetőségi értékeket kellene korrigálni.

Matilda IV

A Matilda IV páncélátütése nevetségesen alacsony. Páncéltörő lövedékkel 86 mm, keményfémmagvas páncéltörő lövedékkel pedig 102 mm páncélzatot képes átütni, ezért a páncélátütését mindenképp növelni kellene, hogy megállja a helyét tier V-ben.

Tier VI

T-34-85M

A tank túl erős. Normál csatában talán nem feltűnő, de a tier VI-os Stronghold csatákat dominálja, ezért legalább a lövegét gyengíteni kellene. A gyengítésnek ki kellene terjednie a mozgás közbeni szórására és a páncélátütési értékeire.

MT-25

Ahogy a T-50, –úgy ez a harckocsi is kaphatna egy erősebb löveget. Mellesleg ez igaz az összes tier VI-os könnyű harckocsira, mert a prémium Type-64 mindegyiket kenterbe veri.

Tier VII

KV-13

Jobb pontosság vagy páncélátütés kell neki, mert a páncélzata nem túl hatékony; így vagy az előbb említett tulajdonságain, vagy a mozgékonyságán kell csiszolni.

T-43

Szintén páncélátütés kell neki, akárcsak a KV-13-nak.

KV-3

A jó öreg KV-3, ami eredetileg a lassan mozgó erőd szerepét töltötte volna be tier VII-ben, –akárcsak a VK 45.02 (P) Ausf. B tier IX-ben vagy a Maus tier X-ben–, csakhogy nem kapott elég páncélzatot és elég erős löveget ahhoz, hogy megállja a helyét ebben a szerepkörben.

SU-122-44

Túl erős a kisebb szintű ellenfelek ellen, de szenved, amikor nagyobb tierű harckocsikkal kell megmérkőznie. Egy kicsit lassabb töltési idő, hogy több esélyt adjunk a kisebb harckocsiknak, viszont jobb pontosság és látótáv kellene ennek a tankvadásznak, hogy magasabb szinteken is megállja a helyét.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.