Meteost elcserélték, nem lesz kezdőhelye az LCS-ben!

Meteost elcserélték, nem lesz kezdőhelye az LCS-ben!

Pár napja még azt mondta biztos helye van a 100Thieves-nél, azonban a hétvége után elcserélték AnDa-val. A probléma, hogy a FlyQuestnél nincs kezdőhely jelenleg.

Úgy látszik, hogy idén nyárra nem csak a meta őrült meg, de a csapatok is. Nem szó szerint kell ezt érteni, de rövid időn belül több olyan felállásbeli döntést is láthattunk a világ minden táján, amire nem sokan számítottak volna még egy-két hónappal ezelőtt. Legyen szó a Cloud9 cseréiről, vagy az SKT-nél látottakról, esetleg a Rekkles mentes Fnatic-ról, ezúttal a 100Thieves okozott hatalmas meglepetést.

Azokat tanítjuk LoL-ozni, akik a munkánkat akarják elvenni

Hodi | 18/06/29 14:11 William Hartman, -közismertebb nevén Meteos- az ősrégi motoros League of Legends rajongóknak még a Cloud9 csapatából lehet ismerős. Manapság azonban a 100 Thieves gárdáját erősíti a tehetséges jungler, akikkel tavasszal a 2. helyen végzett az NA LCS-ben.

Pár nappal ezelőtt még arról számolt be Meteos egy interjúban, hogy egyelőre biztos helye van a kezdőfelállásban, erről bővebben a fentebbi cikkünkben olvashattok. Ezért is lehetett akkora meglepetés számára, hogy miután a mérkőzések lementek hétvégén, azzal kellett szembesülnie, hogy másik csapathoz került. Történt ugyanis, hogy a FlyQuest és a 100Thieves megállapodott a két dzsungeles cseréjéről, tehát Meteos megy a FlyQuest-be, míg AnDa jön a 100Thieves-be. Ez több szempontból is "ciki" a veterán dzsungeles számára.

Egyrészt a FlyQuest a tavaszi szakasz alapján egy sokkal gyengébb csapatként tartották számon. A nyári szakasz már jobban indult, de az eddigi tapasztalatok alapján ez még mindig visszalépés lenne a 100Thieves-hez képest. A tolvajok jelenleg holtversenyben az első helyen állnak, míg a FlyQuest ötödik.

Ez még hagyján, de jelenleg úgy néz ki a helyzet, hogy a FlyQuest nem tud kezdőhelyet biztosítani Meteos-nak, tehát vagy kispadra kerülne, vagy az Academy csapatba. Mondanom sem kell, egyik lehetőség sem túl kecsegtető a számára, hiszen miért érné be kevesebbel, nem is tervezi így vállalni a dolgot.

"Most kaptam a hírt, hogy a szerződésemet elcserélték a FlyQuesttel és hogy nekik nincs jelenleg kezdő helyük a csapatban. Nem vagyok érdekelt abban, hogy egy Academy csapatban játsszak, szóval nem tudom, hogy hogyan tovább."

Egy kis előszele volt azért a történetnek, ugyanis a 100Thieves már a héten kezdődő Rift Rivals-ra sem Meteos-t vitte volna, helyette az eddig Academy csapatban lévő nemzetközi szupersztárt, Levi-t vitte volna. Az import szabályok miatt így Ssumday-t is kispadra kellett küldeni, helyette Brandini megy. Nagyon akarhatták Levi-t, ha Ssumday-ről inkább lemondtak.

A fentebbi tweetet azóta már törölte a FlyQuest kérésére, de természetesen ami egyszer felkerül az internetre, az valamilyen formában ott is marad. 

Az i-re pontot azonban a bejelentés körülményei tették rá. Utólag kiderült, hogy a két csapat igazából már pénteken megegyezett a cseréről, de természetesen a színfalak mögött. Meteos tehát úgy játszotta le a hétvégi NA LCS mérkőzéseket, hogy minderről mit sem tudott, csak azok után közölték vele tényként a hírt.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!