shox:

shox: "Sokat veszítettem az önbizalmamból"

Három hónapot kihagyott, most pedig egy egészen más G2-ban próbál visszatérni régi formájához az önbizalomhiányos shox.

A csúfos londoni szereplésük után nagyon jó formát láthattunk eddig a G2-tól. A franciák legújabb sztárcsapata, mely az első próbálkozás arra, hogy Ex6TenZ irányítása alatt együtt játsszon shox és KennyS, mindenkit meglepett az ESL One Köln első napján. Először egy Bo1 keretein belül legyőzték a Na'Vi-t, majd egy Bo3-ban a mousesports-ot is, így bebiztosították helyüket a rájátszásban. A remek szereplés után shox-szal ült le beszélgetni a HLTV.org, az interjú során pedig szóba került a felkészülés és shox műtétje is.

HLTV: Az első, –igen korai–, versenyetek az ECS volt. Hogyan éreztétek magatokat utána, mire fókuszáltatok a szereplés után?

shox: Alapvetően... mindenre. Négy-öt napunk volt felkészülni az ECS-re, elégedettek voltunk az összetett körök mennyiségével, kicsit mixesebben játszottunk, próbáltuk kihozni magunkból a legjobbat. Ami a jövőt illeti, most kezdtünk el dolgozni az összes pályán, szépen sorban haladunk velük. Beszélgetünk egymással, hogy hogyan akarjuk megközelíteni a őket CT és T oldalon. A munka csak most kezdődik.

HLTV: Mennyire vagytok elégedettek a két esemény közti felkészülésetekkel?

shox: Az első két hét nagyon érdekes volt, mert biztosan látszott napról napra, edzésről edzésre, hogy fejlődtünk és tanultunk. A második két hét már keményebb volt, kezdett kialakulni a játékstílusunk, szóval inkább a részleteken dolgoztunk, ami sokkal nehezebb. Összességében, nem voltak jó eredményeink a gyakorlások során, de sokat tanultunk belőlük. Köln előtt azt mondogattuk magunknak, hogy "a gyakorlómeccsek eredményei elég rosszak voltak (nevet), de legalább mindenre felkészültünk, amire csak lehetséges volt". Szóval nem igazán aggódunk amiatt, ha mondjuk a Na'Vi ellen vesztésre állunk, mert ezt tapasztaltuk az edzés során is. (nevet)

HLTV: Nehéz úgy felkészülni, hogy alig van hivatalos meccs? Minden liga és kvalifikáció véget ért.

shox: Lehetne, de igazából nem az, mert még nagyon korai szakaszában van a csapat, szóval sok mindenen kell még dolgoznunk. Tudjuk, hogy Köln az utolsó versenyünk az augusztusi nyári szünet előtt, ezért a kihívás az, hogy itt a legjobbak legyünk és lássuk, mire jutottunk eddig a felkészülésünkkel.

HLTV: Gyakran megkérdezed a játékosokat, hogy mi a céljuk egy eseményen, és kíváncsi vagyok, –főleg a rájátszásba jutásotok után–, hogy milyen apró céljaid vannak, illetve van-e bármi, aminek szerinted a játékodban klappolnia vagy fejlődnie kellene ezen a tornán?

shox: Azt mondom, nyugodtabbnak, higgadtabbnak kell lennem. Például, a mousesports elleni BO3-ban sok force kört vesztettünk, és persze ez zavarja a játékosokat, dühös leszel tőle. Ha egyet elveszítesz, semmi gond, de ha mindegyiket, az már hatással van rád. Az a cél, hogy ne bukjunk force-okat, illetve ne zavarjon minket annyira, ha mégis a másik irányba mennek. Ez van, dolgozni fogunk rajta, addig is, a meccsre kell összpontosítani.

HLTV: Beszéljünk kicsit a mousesports-meccsről. Dust2-t választottátok, az egyik legjobb pályájukat, ahol elég frissnek tűntek Snax-szel. Azért döntöttek emellett, mert jól megy, vagy mert láttátok őket játszani? Esetleg mindkettő?

shox: Nem tudok teljes választ adni erre a kérdésre, mert Ex6TenZ egyedül intézte a vétót. De az alapján, amit tudok és megbeszéltünk, azért esett Dust2-re a választása, mert jól érezzük magunkat rajta.

Éledezik a G2! Olyat hoztak, amire senki nem számított!

Két nem akármilyen csapatot vertek meg, ezzel pedig biztosították helyüket a rájátszásban!

HLTV: Végül, volt egy műtéted. Hogy van a kezed? Teljesen felépültél, játszhatsz annyit, mint azelőtt?

shox: Pontosan, teljesen felépültem, nincs semmilyen fájdalmam játék közben. 30 percnyi DM után néha van egy kicsi, de szerintem csak azért, mert elszoktam tőle. Érzem, hogy valahol még meg van bennem az, hogy egy nagyon jó játékos legyek, de őszintén, még nem tartok ott. Még küzdök érte. Sokat veszítettem az önbizalmamból, ezért van egy egyéni tervem, hogy szerezzek egy szellemi edzőt, mert a három hónapos kihagyásom nagyon nehéz volt nekem. Próbálok visszatérni a legjobb formámhoz, de nem gondoltam volna, hogy ennyit kell dolgoznom rajta, főleg a mentális részén. Itt is érzem, hogy néha megijedek játék közben, ami szokatlan. Szóval igen, egy csomó pszichológiai dolgot kell még elintéznem, beszélnem kell egy szellemi edzővel és dolgozni rajta.

Shoxot és a G2-t legközelebb július 5-én 15:30-tól láthatjuk élőben játszani. A francia sztárok a dán királyok, vagyis az Astralis ellen vonulnak, a tét pedig az elődöntő. Egyik oldal rajongóinak sincs oka az aggodalomra, mert az eredménytől függetlenül már mindkét gárdának biztos helye van a rájátszásban. Ha szeretnétek követni az élő, magyar nyelvű ESL One Köln közvetítést, az alábbi csatornán megtehetitek a verseny minden napján:

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!