Phantomlord perrel fenyeget Reddit moderátorokat

Phantomlord perrel fenyeget Reddit moderátorokat

Egy elszólás, egy Reddit-poszt, –és máris kész a tökéletes ürügy egy Phantomlord-perhez?

Phantomlord újabb pert indíthat nemsokára Reddit moderátorok ellen. A 2016-os gambling-botrány arca egy elszólása után arra lett figyelmes, hogy az r/LivestreamFail fórumban valaki kiposztolta a klipet, majd a moderátorokat kezdte hibáztatni és fenyegetni, amiért azok nem távolították el azt a tartalmat az oldalról.

A Twitch jogászai válaszoltak PhantomLord vádjaira

önnyen megfordulhat a kocka a perben, miután a Twitch alaposan alátámasztva cáfolta meg James Varga vádiratát.

Úgy fest, Phantomlord nem igazán tudott távol maradni az őt megbuktató skines szerencsejátéktól és kereskedelemtől. A mostani eset miatt ugyanis sokan arra gyanakodnak, hogy ő a VGO társtulajdonosa. Az említett oldal arra szakosodott, hogy nem létező skinekkel kereskednek. Pontosabban, olyan fegyverkinézeteket árulnak, amik csak náluk érhetőek el, a játékban nem használhatóak. Tehát valójában ezek képek skinekről, aminek a gyakorlatban még annyi értéket se kellene hordoznia, mint az egyébként játék közben is használható pixelhalmazoknak.

A VGO azért építette ki ezt az üzletet, mert így teljes egészében ők kontrollálják a piacot. Ők állítják elő a terméket, az OPSkins-szel együtt pedig a kereskedelmet is szabályozhatják, hiszen árakat találhatnak ki hasraütés-szerűen, majd a nemrég félig-meddig kinyírt oldalon valódi pénzt lehet csinálni ezekből. Magán a VGO-n lehet nyitni a kamu skineket, –természetesen a saját ládáikból–, az értékes tárgyak pedig olyan eséllyel hullanak ki belőlük, ahogy az a készítőknek éppen tetszik.

Nyilván sok ember csak körberöhögi az egészet, –hiszen ezeknek a varázslatos pixel tárgyaknak amúgy sincs sok értelme, maximum a játékban használhatod, akkor is csak esztétikai értéke van. A VGO skineknek pedig még ennyi sem, –mert ahogyan azt fentebb is említettem már–, ezek csak képek a skinekről. Erre jött egy megkérdőjelezhető Twitter-bejegyzés az egyik marketingestől, –Anthony Brennantól. Ebben azt sugallta, hogy hamarosan elhárítják ezt az apró bökkenőt, és látható lesz a játékban. Valószínűleg arról lehet szó, hogy valamiféle skinchangert fejlesztenek, de ha ezt meglépik, akkor egészen biztos vagyok benne, hogy a Valve lesz a következő, aki az ajtajukon kopogtat. Arról nem is beszélve, hogy VAC kitiltással díjaznának mindenkit, aki ezt a programot használná.

Miért is fontos nekünk ez a VGO? Nos, Phantomlord nemrégiben reklámozta az oldalt egy élő közvetítésen, és tett egy olyan elszólást, ami a Reddit moderátorok megfenyegetéséhez vezetett. Egy klipben az oldal egy hibájáról esik szó, és azt mondja "We are working on all of this...", ami ugyebár annyit tesz, hogy "MI dolgozunk mindezen". Ebből következik, hogy több köze lehet az oldalhoz, mint azt korábban kikötötte, –tehát ismét ott tartunk, mint annak idején az eredeti ügyleténél.

Nemsokkal ezután, megjelent egy poszt az r/LivestreamFail-en, aminek címe nemes egyszerűséggel annyi volt, hogy "Dinglederper újra phantomlorddal scammel". Elég erős, egyébként nehezen bizonyítható állítás, amire jó sokan rá is ugrottak a Redditen. Nagyon sok komment érkezett, ezek között pedig számtalan olyan van, amiben további érdekességekre derül fény, ezért érdemes beleolvasni. A poszt egyébként egy másik klipre épült, amiben Dinglederper beszél a VGO-ról, és annak működéséről.

Nem sokkal ezután megjelent egy bejegyzés Phantomlordtól is, amiben megfenyegette a moderátorokat, hogyha ilyesmi bármikor kikerül az oldalra, jogi lépéseket tesz. A rövid írásban a Reddit Általános Felhasználási Feltételeire hivatkozik, ugyanis szerinte megsértették a "Ne fenyegess, zaklass vagy bánts senkit" részt.

Rövidesen jött is a válasz, amiben a moderátorok tételesen válaszoltak Phantomlordnak, többek között az említett szabály részeivel is. Mint kiderült, a történtekre egyáltalán nem lehet ráhúzni azt. Egyszerűen egyetlen poszt túl kevés ahhoz, hogy zaklatásnak minősítsék, de ez oda is van írva, tehát ennek megsértésével vádolni a moderátorokat alaptalan. A bejegyzésben elég sarkosan fogalmaztak, többször is egyértelműen a VGO tulajának nevezték Phantomlordot, amire nincs bizonyíték, attól függetlenül, hogy elég gyanús.

A folytatásról egyelőre nincs hír. Ezek után valószínűleg nem megy bele a perbe, mert semmi értelme nem lenne; egyszerűen nincs igaza a moderátorokkal szemben.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!