Kis lépés a Na'Vi-nak, hatalmas a BIG-nek! – világranglista Köln után

Kis lépés a Na'Vi-nak, hatalmas a BIG-nek! – világranglista Köln után

Kevés csapat tarthatta meg a Köln előtti helyét az eheti HLTV ranglistán.

Az év egyik legnagyobb versenye, vagyis az ESL One Köln után várható volt, hogy komoly átrendeződés lesz a HLTV legfrissebb ranglistáján, ami most meg is történt. A top 30-ban alig maradt csapat érintetlenül. Bár a legtöbben csak egy-két helyet mentek fel vagy le, de vannak itt egészen meglepő mozgások is!

Tíz hete nincs ellenszer az Astralis-ra

Továbbra is a dánok vezetik a HLTV ranglistáját, de egyre komolyabb a verseny mögöttük!

Top 10

A Na'Vi megelőzte a FaZe-t, míg az Astralis továbbra is megtartotta magának az első helyet. Mint azt a múlthéten is írtuk; a komoly harcok mögöttük várhatóak, de a dánok elődöntős távozása olyan lehetőséget teremthet a közelgő versenyeken, amit simán kihasználhatnak s1mple-ék akár előzésre is. Ha Atlantában és Stockholmban is felülkerekedik a Na'Vi, bizony a nyár végét ők fejezhetik be elsőként. Érdekesség, hogy az ukrán-orosz csapat 2016 áprilisa óta képtelen volt a trónra ülni.

A valódi meglepetés azonban mégsem ők, hanem a BIG. A PGL Krakkó Major volt az első alkalom, hogy bekerültek a top 10-be, de nagyon gyorsan ki is potyogtak onnan a csalódást keltő eredmények. A kölni döntős szereplés azonban 18 hellyel lendítette előrébb a német-dán-brit gárda szekerét; ezzel a hét legnagyobb mozgását is ők tudhatják a magukénak.


Top 20

Szintén nagyot ment a múlthéten a G2. A franciák negyeddöntőbe jutása Kölnben komoly előrelépés, csakúgy, mint a 12. hely az előző heti 22-hez képest. Az ESL One Köln csoportkörének másik sikersztorija az ENCE volt. A finnek kiejtették a NiP-et és a mousesports-ot is a tornáról, ami mindenkit váratlanul ért. A szép játékukat 11 helyes előzéssel jutalmazta a HLTV, –így befutottak a top 20-ba is a héten,– elcsenve a Space Soldiers 18. rangját. Érdekesség, hogy az ENCE egy hónappal ezelőtt még az 57., május elején a pedig a 72. volt még csak.


Top 30

Az utolsó harmadban inkább hátrafelé csúszott mindenki. A hét vesztesei mindenképp az AGO és a Red Reserve voltak, akik 5-5 hellyel szorultak hátrébb. Régi-új szereplőt ezúttal is köszönthetünk, ugyanis a Hiko és CadiaN nevével fémjelzett Rogue ismét beküzdötte magát a listára. Az észak-amerikai csapat a regionális Minorra kvalifikálta magát legutóbb, ahol ma 16:30-tól azért játszanak a compLexity ellen, hogy melyikük jusson ki a londoni Majorre. A hét távozója az ukrán-orosz Spirit, akik leghamarabb a CIS Minoron bizonyíthatják, hogy megilleti őket egy hely a legjobb 30 között.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!