8 millió dolláros csetepaté-sorozattal erősít a nyárra az Epic Games

8 millió dolláros csetepaté-sorozattal erősít a nyárra az Epic Games

Már ezen a hétvégén szétosztanak belőle 250 ezret egy Duo kupán!

A Fortnite-ot fejlesztő Epic Games a tavasz folyamán egy kíméletlen atombombát dobott be az e-sport közösség közepébe, amikor bejelentették, hogy 100 millió dollárt szánnak a Fortnite 2018-as és 2019-es e-sport szezonjára. Ez a 100 millió dollár rengeteg mindenre elég; már megrendeztek belőle egy Pro Am kupát, amin eljótékonykodtak 3 millió dollárt.

Ötödik szezon kisokos -minden, amit tudunk róla

Heldeus | 18/07/11 16:20 Már egy nap sincs hátra az ötödik szezon kezdetéig, az elmúlt két hétben pedig az Epic Games akkora hype-ot keltett a közösségben a zseniális marketing stratégiáival, hogy igencsak nagy durranásra számítunk.

Most pedig bejelentették a Fortnite Summer Skirmish Series-t, amin a tét összesen nem kevesebb, mint 8 millió dollár. Sőt, már ezen a hétvégén megrendezik az első felvonását, amin 250 ezer dollárért mérkőzhetnek meg a résztvevők Duo formátumban. (A formátum és a résztvevők az esemény során változhatnak.) A versenysorozat különlegessége az, hogy a közösség azon tagjai is részt vehetnek rajta, akik bizonyították rátermettségüket. A meghívókat –ha minden igaz, már kiküldték–, így a résztvevők már értersültek róla. A verseny további résztvevői pedig profi játékosokból, és kontent gyártókból fog állni.

Ez bizony egy hatalmas löket a Fortnite e-sportnak, zseniális nyitás és folytatás az Epic Games részéről. A részvételi feltételek minden bizonnyal elég szigorúak lesznek, de ha netán egy magyar játékos bekerülne valamelyik megmérettetésre ezek közül, az biztos, hogy az egész ország közösségét a képernyő elé tapasztaná. Mi imádnánk!

Ti megpróbáltok majd indulni ezeken a versenyeken?

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!