Ötödik szezon kisokos -minden, amit tudunk róla

Ötödik szezon kisokos -minden, amit tudunk róla

Egy helyen a holnap érkező szezonnal kapcsolatos minden információ, ami a rendelkezésünkre áll.

Már egy nap sincs hátra az ötödik szezon kezdetéig, az elmúlt két hétben pedig az Epic Games akkora hype-ot keltett a közösségben a zseniális marketing stratégiáival, hogy igencsak nagy durranásra számítunk. Egyelőre az összes információ spekuláció kategóriába tartozik, –ám elég jól meg lehet tippelni belőlük, hogy mit is várhatunk az ötödik szezontól; főleg hogy két napja az Epic is elkezdte ugyanazt a szivárogtatási módszert, amivel a negyedik szezont is promózták.

Rejtélyes képpel promózza az ötödik szezont az Epic Games

A hivatalos Twitteren megjelent egy kép, ami akár gigászi csavart is jelenthet a háttértörténetben!

Az ötödik szezon jó eséllyel történelmi szezon lesz. A Visitor időgéppé alakította át a gonosztevő bázison eredetileg csak kellékként szolgáló rakétát, –amit aztán kilőtt–, ám utazása nem volt zökkenőmentes. Ő ugyan sikeresen lelécelt, ám a mi idősíkunkban, –vagy dimenziónkban– egy törést okozott. Ennek immáron másfél hete, azóta az óriási repedés az égbolton tovább terjedt, illetve a talajszinten is megjelent nyolc anomália: amikből öt tőlünk vitt el bizonyos tereptárgyakat, míg a másik három nekünk hozott korabeli dolgokat.

A legelső anomáliát Lonely Lodge-ban fedezték fel a nagy vendégház előtt, a galaktikus felhő pedig egy nappal később repedéssé alakult, és eltüntette a fogadóház hirdetőtábláját. Ez a tendencia tovább folytatódott: naponta jelentek meg új anomáliák, amik aztán repedéssé változtak, az utolsó három azonban a mi időnkbe hozott át dolgokat. Először egy korabeli horgony, utána egy western filmeket idéző lovaskocsi, végül pedig utolsóként egy dinoszaurusz csontváz bukkant fel a BR szigeten.



A különböző adatbányászoldalak emellett számos érdekes dolgot ástak elő. Egyikük például a pueblo indiánok jellegzetes épületeinek formáira bukkant a BR fájlok mélyén. A számos nyom alapján egyelőre arra számítunk, hogy a térkép drasztikusan át fog alakulni. Nem formára, hanem tartalmilag; a közösség úgy véli, hogy tematikus térképet fogunk kapni, különböző történelmi idők városai, netán eseményei fognak megelevenedni a pályán. Ez már csak azért is lehet egy jó döntés a fejlesztők részéről, mert a közösség már nagyon szeretne egy új pályát. Tudjuk, hogy nem két nap úgy elkészíteni, hogy valóban flottul működjön, és minden igényt is kielégítsen. Ezzel a lépéssel viszont kimondott új pálya elkészítése nélkül adhatnak nekünk egy nagy adag változatosságot.

A történések viszont ez alkalommal nemcsak a játékon belül zajlanak; a térközi repedések pedig mindkettőt elnyelték a múlthét folyamán. A hamburger viszont másnap egyszer csak megjelent a valóságban a kaliforniai sivatag közepén, egy Fortnite-ból ismerős rendőrautó meg egy rejtélyes telefonszám kíséretében. A hatalmas burger körül két ügynök sertepertél, akik úgy tesznek, mintha kutatnák a jelenségre a magyarázatot, de egyébként egyértelműen az akció résztvevői. Sok érdeklődő látogatott már ki hozzájuk, kérdezgették őket az ötödik szezonról, ám mindig leleményesen kikerülték a választ.

Rejtett audio üzenet, új részletek az IRL Burgernél -kezdenek felpörögni az események

Megérkezett a következő tárgy a múltból, a californiai sivatag hamburgere körül pedig egyre összetettebb a történet.

A Durrr Burger fej azonban csak az első lépés volt, azóta Európa számos országát lepték el lámák is, amik igényes kidolgozásuk és egységes kinézetük miatt egyértelműen nem házilag barkácsolt eszközök. Szám szerint hét láma jelent meg Angliában, Németországban, Spanyolországban és Lengyelországban.

A technika igencsak sikeres, a meteorhoz hasonló hype indult el a közösség tagjainál, már mindenki tűkön ülve várja, hogy mi fog történni. Az egyik adatbányász oldal néhány nappal ezelőtt talált három új emote-ot is a forrásfájlok között, amelyek akár az ötödik szezon BP-jének részét is képezhetik.

De vannak ám hivatalos információk is, mint említettem, az Epic Games saját maga is elkezdte a szivárogtatást. Három képet jelenítettek meg a hivatalos médiafelületeiken.

Az első képen egy maszkot láthatunk, ami kísértetiesen hasonlít a japán kultúrában ismert Katsuni maszkokhoz. De vannak akik az egyiptomi istennőhöz, –Básztethez– társítják, akit macskaként ábrázoltak az ókori egyiptomiak. A második képen egy fejszét láthatunk, amitől automatikusan a vikingekre gondolunk. Azért még ne igyunk előre a medve bőrére: más törzsek is használtak fejszéket, –bár tény és való, hogy a vikingek ikonikus fegyvere. A harmadik kép pedig egy felhívás arra vonatkozóan, hogy holnap a világok összeütköznek!

Ezek mindegyike egyébként lehet a Battle Pass része is akár, a negyedik szezont is Carbide-dal kezdték el hirdetni a fejlesztők, ő pedig az első skin volt a Battlehawkkal egyetemben.

A korábbi történések részletességének fényében mi a mai estére még várunk valami nagy durranást az Epic Games-től, nehezen tudjuk elképzelni, hogy a holnapi patch-nél csak lelőnék a szervereket, és valami kirívóbb esemény nélkül, ismét egy animációs kisfilmmel elintéznék nekünk az átvezetést. Most pedig a végére néhány gyakran ismételt kérdés tisztázása!

GYIK

Mikor lesz szezonváltás?

Holnap, feltehetően a szokásos délelőtt 10 órai időpontban lövik le a szervereket.

Meddig nem lesznek elérhetőek szerverek?

Egy sima frissítés során 1-2 órán át szoktak offline lenni, mivel ez egy nagyobb horderejű frissítés, több is lehet akár, de a negyedik szezon aktiválásakor például tartották az 1-2 órát.

Mennyibe fog kerülni a Battle Pass?

Semmilyen információ nem érkezett arról, hogy változtatnának a Battle Pass rendszerén, így jó eséllyel ugyanúgy 950 Vbuckért vásárolhatjuk majd meg.

A történelmi téma már hivatalos?

Nem, a történelmi téma az eddigi események tükrében megszületett elmélet, i–smerve az Epic-et viszont lehet beetetés az egész–, lásd negyedik szezon: szuperhősösnek ígérkezett, de valójában a filmforgatásról szólt.

Meddig fog tartani az ötödik szezon?

Várhatóan ugyanúgy 10 hétig, mint az összes eddigi.

Ti mely történelmi korokat látnátok szívesen az ötödik szezonban?

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!